Течуть бензинові ріки…

Паливно-енергетичний комплекс Полтавської області є одним з найбільш потужних у державі та органічно поєднує в собі підприємства видобувної, транспортуючої та переробної галузі.

Висока рентабельність підприємств галузі та постійно зростаючі ціни на паливо нерідко притягують увагу осіб, намагання яких збагатитися, не завжди «вписується» у рамки закону.

Так, нещодавно працівниками податкової міліції ДПА в області припинено незаконну діяльність службових осіб одного з підприємств, які крім основного виду діяльності, зазначеного у реєстраційних документах, – торгівлі паливно-мастильними матеріалами, на території власної бази налагодили ще й їх «підпільне» виробництво.

У ході перевірки встановлено, що переробка нафтопродуктів відбувалася шляхом їх розігріву в промислових установках. Отримана суміш вуглеводів – компонентів дизельного пального і бензину, переганялася в ємкісний парк для подальшої реалізації. Продаж виготовленого таким чином пального здійснювалася підприємствам міст Дніпропетровська, Дніпродзержинська та Києва, а також через АЗС Полтавської області.

В ході огляду виробничої бази і автозаправних станцій, працівниками податкової міліції вилучено фінансово-господарську документацію, обладнання для переробки нафтопродуктів, спеціалізований автотранспорт, а також нафту і готову продукцію.

Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить близько 2,7 млн. грн.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів». На даний час триває досудове слідство, уточнюється кількість виробленого таким чином палива та встановлюється сума несплаченого в бюджет держави акцизного податку.

Скобельський Дмитро, Прес-офіцер УПМ ДПА У Полтавскій області
 

You may also like...