Загублені документи: майже ідеальна схема злочину (фото)

Оперативники Дніпровського райуправління Києва затримали двох спритників, які серйозно вважали, що винайшли ідеальний спосіб ошукати громадян.

dnepr_ru-2.jpgСхема розводу клієнтів була напрочуд простою. Один підходив до продавця кіоска та повідомляв, що щойно загубив водійське посвідчення. Залишав свою візитку та просив за винагороду повідомити про знахідку. Через Десь через годину з’являвся  інший чоловік, який за щасливим збігом обставин, нібито загублене знайшов посвідчення. Кіоскер одразу телефонувала чоловікові, щоб повідомити приємну новину. 

 
На тому кінці дроту абонент бідкався, що зараз під’їхати не має можливості. Обіцяв за знахідку 2000 гривень. Але в той же час чекати не міг й чоловік, який знайшов водійське посвідчення. У зв’язку з тим, «що склалася така ситуація» молодик знаходив обопільно вигідне рішення. Пропонував жінці віддати тому, що знайшов документ 1000 гривень, а другу часину винагороди залишити собі. Сам власник обіцяв приїхати за першою можливістю. Звісно така пропозиція виглядала дуже привабливою.
 
dnepr_ru-1.jpgЗгодом було встановлено, що й водійське посвідчення, й візитки були підроблені.
Наразі порушено кримінальну справу за ст.190 Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує позбавлення волі до 3 років.
 
Слідство триває. У оперативників є підстави вважати, що ошуканих набагато більше. Тому звертаємось з проханням до громадян, якщо хтось став жертвою даних шахраїв негайно телефонуйте до Дніпровського рай управління міліції за номерами 559-51-85, 559-15-37 або «102».
 
Олена Василяка, помічник начальника Дніпровського РУ, Київ

 

You may also like...