Замість складання протоколу водій – порушник запропонував співробітникові ДАІ 200 гривен

Під час здійснення нагляду за дорожнім рухом у м. Горлівка співробітником ДПС ДАІ на вулиці був зупинений автомобіль, водій якого перевищив швидкість руху. Факт порушення Правил дорожнього руху був зафіксований приладом вимірювання швидкості, тому для водія було очевидним – складання протоколу за порушення ПДР не уникнути.

Згідно чинного законодавства, а саме ч.1 ст. 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у цьому випадку за перевищення швидкості руху передбачено штраф у розмірі від 255 до 340 грн.

30-річний водій, щоб уникнути відповідальності у вигляді штрафу, запропонував інспектору ДАІ «розібратися на місці», визначивши ціну питання в 200 грн.

Факт дачі хабара працівнику ДАІ було зафіксовано у присутності понятих, самого ж водія доставили до ВБОЗ м. Горлівка для подальшого оформлення матеріалів.

Адміністративної відповідальності за перевищення швидкості руху водієві уникнути не вдалося – співробітниками ДАІ протокол був складений, водій зобов’язаний буде сплатити штраф за порушення ПДР.

 

 

Прес-служба УДАІ ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...