Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 21.10.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 7 767 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 15осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 134 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано шість осіб.Вилучено 5,6 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 90 дорожньо-транспортних пригод, в яких 15 осіб загинули та 101 – травмовано.
 
У місті Вінниці у своїй квартирі працівники міліції затримали 34-річну безробітну місцеву жительку (перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері). Попередньо встановлено, що вона ввечері 19 жовтня в зазначеній квартирі, перебуваючи в стані психічного розладу, ножем вбила свого семирічного сина.
 
У Білозерському районі Херсонської області 19 жовтня на вулиці було знайдено мертвим із ножовими пораненнями 41-річного безробітного місцевого жителя. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 19 жовтня на вулиці вказаного району села під час раптово виниклої сварки вбив ножем потерпілого.
 
У Веселинівському районі Миколаївської області 20 жовтня у своєму будинку працівники міліції затримали 44-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він під час сварки на ґрунті ревнощів пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив свою дружину. Зброю вилучено.
 
В Автономній Республіці Крим працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора комунального підприємства. Він вимагав та отримав 8,5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за укладення договору купівлі-продажу металевих труб. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара) КК України.
 
У Донецькій області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він привласнив 7 млн. грн. бюджетних коштів, виділених однією з міськрад на закупівлю 10 автобусів. Директора зазначеного ТОВ затримано. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
 
У Луганській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб державного підприємства. Вони впродовж 2007 – 2009 років, без відповідної ліцензії, надавали споживачам послуги з теплопостачання, чим завдали збитки державі на суму майже 366 тис. гривень. Слідчим відділом одного з міськуправлінь внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.
 
На Тернопільщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора малого приватного підприємства. Він упродовж трьох останніх років надавав до управління агропромислового розвитку однієї з райдержадміністрацій неправдиву інформацію про фінансово-господарську діяльність згаданого підприємства, у результаті чого отримав з державного бюджету 244 тис. грн. дотацій на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.190 та ч.2 ст.364 (шахрайство й зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
УК

You may also like...