Спеціалізація «Грабіжництво», жертви: жінки та діти

Із настанням холодів вуличні грабіжники поступово змінюють свої пріоритети. Ланцюжки на шиях жінок вже не такі доступні, тому здобиччю зловмисників в основному стають жіночі сумочки, мобільні телефони і навіть теплий одяг.

Як було встановлено, двоє 18-річних хлопців промишляли пограбуваннями виключно підлітків, які явно не могли чинити опір. Місцем скоєння своїх протиправних діянь вони обрали Артилерійський парк, який є не досить людним і тому зловмисники відчували себе тут вільно. Та одного дня їм не «пощастило», так як недалеко від місця, де вони скоювали пограбування, їх затримали співробітники кримінальної міліції у справах дітей Малиновського відділу міліції.

Перебуваючи у райвідділі, затримані розповіли правоохоронцям, що навіть не замислювалися про наслідки своїх дій. Один із зловмисників мріяв стати капітаном корабля, а другий отримав професію кондитера. Та реалізувати свої мрії, нажаль, найближчим часом вони не зможуть, так як їхнє майбутнє визначить вже суд.

Малиновський район Одеси зацікавив ще двох молодих людей, які приїхали до Південної пальміри з однієї з країн ближнього зарубіжжя. Жертвами їх злочинних посягань ставали переважно поодинокі жінки. У теплу пору року вони зривали з них золоті ланцюжки, а з настанням холодів відбирали сумки. Коли «гастролери» мали намір вже повернутися на свою історичну батьківщину, були затримані розшуківцями Малиновського райвідділу міліції.

За всіма виявленими фактами порушено кримінальні справи за ознаками ст. 186 КК України «Грабіж».

ВЗГ ГУМВС України в Одеській області

 

You may also like...