Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 05.12.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 172 заяви про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 81 особу. У правопорушників вилучено автомат, чотири пістолети, чотири гвинтівки, сім обрізів мисливських рушниць, 14 одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 1,2 кг вибухівки та 1 866 набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано двох осіб. Вилучено 12,2 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 82 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 16 осіб загинули та 104 – травмовані.
 
У Дніпровському районі міста Києва 4 грудня на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 46-річного безробітного киянина. Попередньо встановлено, що він, з хуліганських спонукань, по телефону зробив повідомлення про замінування торгівельного кіоску з продажу квітів.
 
У Дарницькому районі міста Києва працівники міліції затримали 38-річного безробітного місцевого жителя, в якого вилучили 400 г вибухівки.
 
У місті Миколаєві працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого жителя, у квартирі за місцем проживання якого вилучили гранату Ф-1.
 
У місті Луцьку працівники міліції затримали 51-річного безробітного місцевого жителя, у будинку за місцем проживання якого вилучили 1 тис. набоїв калібру 7,62 мм.
 
У місті Севастополі працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого жителя, з дачного будинку якого вилучили 10 кг марихуани.
 
На Івано-Франківщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора Івано-Франківського представництва тренінгової компанії. Встановлено, що вона в 2008 році, шляхом шахрайства (під виглядом оплати за навчання), привласнила кошти двадцяти громадян на загальну суму 1,7 млн. грн. які в подальшому легалізувала на придбання автотранспорту та витрати на ремонт офісного приміщення. Слідчим управлінням УМВС в області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.4 ст.190 та ч.1 ст.209 (шахрайство й легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.
 
На Вінниччині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника районного відділу Держкомзему. Встановлено, що він без зміни цільового призначення, за заниженою вартістю незаконно передав в оренду сільськогосподарському відкритому акціонерному товариству по вирощуванню насіння цукрових буряків земельну ділянку сільськогосподарського призначення (рілля) площею 5,6 га, зазначивши, що дана ділянка відноситься до пасовищ. Унаслідок протиправних дій правопорушника державі завдано збитки на суму понад 714 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ч.1, 2 ст.366 (перевищення влади або службових повноважень й службове підроблення) КК України.
 
На Тернопільщині районним судом розглянуто адміністративний протокол, складений прокуратурою району за матеріалами працівників сектору управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю одного з райвідділів внутрішніх справ за ч.1 ст. 172-2КУпАП (порушення обмежень щодо використання службового становища), стосовно службовця Територіальної державної інспекції праці в області. Встановлено, що він у період з лютого по червень цього року склав 12 протоколів про адміністративні правопорушення за невиконання суб’єктами господарювання вимог Закону України “Про оплату праці” та на розгляд суду у встановлені терміни їх не направив. У результаті цього строки накладення стягнень за зазначеними протоколами минули. Правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності, у вигляді штрафу в сумі 850 гривень.
 
УК

You may also like...