Під час чергової сварки з матір’ю син позбавив її життя

Вина 21-річного жителя Краматорська, який убив свою 37-річну матір, в суді була доведена повністю, стосовно нього було винесено рішення про застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричної установи закритого типа.

Як розповів слідчий СВ Краматорського МВ Олександр Котловський, стосунки між матір’ю і сином не складалися вже давно. Свій первісток жінка народила в 16 – річному віці і батька хлопчик не знав. Коли йому виповнилося 10 років, вона вийшла заміж і народила другого сина.

Спочатку сімейне життя було щасливим, але потім жінка захопилася окультними науками. Рідні говорять, що сильний вплив на неї мала її знайома, з якою та працювала на ринку. Скрізь їй здавалися підступи нечистої сили: «мертва вода» в квартирі, невідомо ким вбиті цвяхи в підлогу, інша нісенітниця, яку за певні гроші «знімала» з нібито «зіпсованої» родини ця знайома. Вона ж пророкувала жінці кар’єру зірки і та навіть їздила на кастинг декількох телепроектов.

За місяць до події подружжя вирішило розлучитися, тому проживали окремо. А в один із липневих днів чоловік прийшов забрати свою дитину на вихідні. Старший син став свідком сварки, що виникла між мамою і вітчимом з питання передбачуваного розділу майна. Коли вітчим пішов із молодшим братом, то гнів матері перекинувся на старшого сина.

Хлопець висказав матері все, що про неї думав, і пішов в свою кімнату. За його словами, вона перша накинулася на нього з ножем, але промахнулася. Між ними зав’язалася бійка і син, відбиваючись, кілька разів ударив матір ножем, а коли вона потягнулася за другим ножем, що лежав на підлозі, він наніс їй в спину ще декілька ударів. Всього ж на тілі жінки експерти налічили більше 10 ударів.

Перетягнувши тіло матері у ванну, хлопець відправився до вітчима, де випив заспокійливі ліки і все йому розповів. Вислухавши хлопця, вітчим порадив йти в міліцію з повинною. Юнак так і зробив.

Працював молодик на одному із заводів м.Краматорська. Раніше проблем із законом не мав. Проте трапилося непоправне. За висновком СМЕ, причиною смерті жінки стали численні, проникаючі колото-різані рани шиї і грудної клітини з пошкодженням лівої легені, серця і печінки.

Молодій людині інкримінувалася ч.1 ст.115 «Умисне убивство» КК України. На суді обвинувачений повністю визнав свою провину. Також повідав служителям Феміди про те, що мати неодноразово висловлювала погрози убити його. Її негативне відношення до сина в суді підтвердили й свідки.

Згідно висновку судово-медичної експертизи, підсудний, як у момент здійснення інкримінованого діяння, так і під час судового слідства знаходився у стані шизотипового розладу. Суд прийшов до висновку, що через наявне психічне захворювання підсудний не міг усвідомлювати і керувати своїми діями і під час скоєння злочину знаходився в тимчасово хворобливому стані.

Суд вирішив, що син, який убив свою матір, потребує застосування примусових заходів медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричної установи закритого типа.

 

ВЗГ ГУМВС України в Донецькій області

You may also like...