Найбільш резонансні злочини та події в Україні на 28.12.2011

Як повідомили «УК» в УЗГ МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8318 заяв про злочини.

За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 300 г вибухівки та 189набоїв.
 
За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано вісім осіб. Вилучено 42,7 кг наркотичних засобів.
 
Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 108 дорожньо-транспортних пригод, у яких 15 осіб загинули та 124 – травмовані.
 
У Білопільському районі Сумської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 25 грудня у своїй квартирі разом із жителями цього ж міста 26 та 35 років обидва безробітні, раніше судимі, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження 28-річному жителю зазначеного району. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання співучасників злочину.
 
У місті Житомирі у своїй квартирі було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 57-річного пенсіонера. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 60-річного чоловіка без певного місця проживання й роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він удень 24 грудня в згаданій квартирі під час сварки на ґрунті неповернення грошового боргу потерпілим ножем убив останнього й викрав 500 гривень.
 
У місті Ковелі Волинської області 23 листопада цього року з приміщення міського осередку одного з Всеукраїнських об’єднань було викрадено системний блок комп’ютера, музичний центр та електрообігрівач. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали жителів Ковельського району віком від 18 до 23 років, усі без постійного місця роботи. Викрадене вилучено.
 
У місті Маріуполі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 34-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 15 грудня на вулиці зазначеного міста викрав у 55-річного місцевого жителя, слюсаря одного з публічних акціонерних товариств електронну банківську картку, з якої в подальшому зняв 4370 гривень.
 
У місті Броварах Київської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 40-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він уранці 25 грудня в зазначеному місті в приміщенні однієї з піцерій викрав у 24-річного жителя згаданого району гаманець, у якому знаходилося 211 гривень (частину грошей вилучено).
 
У місті Сєверодонецьку Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 30-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він удень 15 грудня на території Сєверодонецького лісництва незаконно вирубав 335 хвойних дерев, які в подальшому намагався збути на території вказаної області. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.246 (незаконна порубка лісу) КК України.
 
У місті Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він увечері 17 грудня в зазначеному місті в одному з готелів, шляхом підбору ключа, проник до кімнати 28-річної громадянки іноземної держави, й викрав ноутбук, відеокамеру та особисті документи. Частину викраденого вилучено.
 
У Краснодонській міськраді Луганської області працівники міліції затримали 35-річного місцевого жителя, у якого вилучили 150 г вибухівки та три електродетонатори.
 
У місті Києві в результаті проведення спеціальної операції затримано групу місцевих жителів та жительку міста Дніпродзержинська Дніпропетровської області віком від 26 до 50 років. Попередньо встановлено, що вони впродовж двох останніх років на території міста Києва та Київської області займалися розповсюдженням сильнодіючих лікарських засобів “Димедрол”, “Сонат” та “Прометазин”. У правопорушників вилучено понад 50 тис. пігулок та 700 ампул указаних препаратів. Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.4 ст.321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних і сильнодіючих речовин) КК України.
 
У Павлоградському районі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 42-річного безробітного, раніше судимого, в будинку якого вилучили 35 кг макової соломки, 4,5 л ацетильованого опію та 250 г канабісу.
 
На Київщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з сільських рад. Він, через посередника – депутата тієї ж міськради, вимагав та отримав 190 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння в наданні йому в оренду двох земельних ділянок (загальна площа 0,75 га). Правопорушника затримано. Вживаються заходи щодо розшуку та затримання іншого.
 
На Дніпропетровщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили групу службових осіб одного з ТОВ. Вони впродовж 2008 – 2009 років вносили до податкових декларацій недостовірну інформацію про господарську діяльність зазначеного товариства, унаслідок чого до державного бюджету не було сплачено 1,8 млн. грн. обов’язкових платежів. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.
 
На Луганщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили бухгалтера одного з ВАТ. Вона в 2009 році підробила платіжні документи клієнтів зазначеного банку й привласнила понад 201 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.
 
В Тернопільській області працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з ВАТ. Він у 2008 року під час ліквідації наслідків стихійного лиха завищив обсяг та вартість виконаних робіт з ремонту доріг у Борщівському районі згаданої області. У результаті протиправних дій правопорушника державі завдано збитків на суму 114 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.
 
На Одещині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника районної державної лікарні ветеринарної медицини. Він, у порушення вимог Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції”, прийняв на посаду провідного лікаря ветеринарної медицини свого сина. Правопорушника притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в сумі 850 гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища) КУпАП.
 
УК

You may also like...