За вбивство з особливою жорстокістю студент отримав 15 років в’язниці

Життя неповнолітнього підлітка його товариші по навчанню обміняли на мобільний телефон. Вбивали зі злістю, жорстоко. А потім свідок вбивства цинічно допомагав матері жертви розшукувати зниклого сина…

17 листопада 2010 року учень другого курсу одного з навчальних закладів Олександрійського району не повернувся додому після занять. Його мобільний телефон не відповідав, мама стала обдзвонювати друзів сина, але ніхто з них не знав, де він. Наступного дня жінка звернулася в міліцію, але й сама продовжила пошуки сина. В училищі теж ніхто не знав, куди подівся їх студент. Хіба що інший учень другого курсу на ім’я Костянтин сказав, що напередодні він разом з одногрупником пив пиво з нагоди Дня студента. Три дні мама зниклого учня розшукувала сина по всьому місту разом зі своїми родичами і співробітниками міліції. У пошуках їм також допомагав той самий студент, який нібито відзначав із зниклим безвісти парубком День студента, і який весь час говорив, що йому невідомо, куди попрямував його одногрупник після того, як вони розійшлись 17-го листопада.

21-го листопада неподалік від водоймища, у хащах колишнього автодрому, був виявлений труп хлопця, завалений гіллям і листям. За прикметами – зниклий безвісти кілька днів тому хлопець.

Співробітникам кримінального розшуку не склало великих труднощів відшукати винних у смерті парубка і відновити картину злочину. Три учні другого курсу одного з навчальних закладів району випивали на березі водоймища. Одному з них прийшло у п’яну голову заволодіти мобільним телефоном товариша (експертиза оцінила його вартість у 921,60 грн.). З цією метою він і розправився з потерпілим. Третій товариш по чарці – Костянтин – безпосередньо у вбивстві не брав участь. Його провина полягала у приховуванні злочину.

За вбивство з особливою жорстокістю, здійснене з корисливих мотивів, в травні 2011 року Олександрійський міськрайонний суд засудив студента другого курсу до 15-ти років позбавлення волі з конфіскацією всього його майна. Костянтин відбувся умовним покаранням: три роки позбавлення волі з відстроченням на два роки. Окрім цього, вбивця повинен буде відшкодувати матері жертви 100000 грн., як моральний збиток за смерть єдиного сина.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській области

You may also like...