Затримані вбивці Ярослава Федини

Їхню провину доведено — збіглася група крові.

 

Затримані вбивці Ярослава Федини

Як поінформували «Ратушу» надійні джерела, вже три доби у міліцейських камерах допитують двох осіб, які безпосередньо причетні до вбивства депутата Пустомитівської районної ради Ярослава Федини у вересні 2010 року. Цю інформацію на момент виходу нашої газети підтвердив і начальник УМВС у Львівській області генерал Олександр Рудяк. 

Нагадаємо, 3 вересня 2010 року, в подвір’ї власного будинку на вудиці Скоропадській у селі Зимна Вода Пустомитівського району знайшли мертвим депутата Пустомитівської районної ради Ярослава Федину. Його руки і рот були змотані скотчем, він лежав обличчям до землі. Ключі від квартири були знайдені при небіжчику. Сусіди бачили трьох нападників, які виходили з подвір’я.

Ярослав Федина був депутатом Пустомитівської районної ради, членом фракції «Наша Україна», членом партії «Єдиний центр», також колись він був головним лікарем Пустомитівської районної лікарні, мав намір балотуватися від «Єдиного центру» до Львівської обласної ради в одному з округів Пустомитівського району. 

Довідка «Ратуші»
 
Ярослав Іванович Федина народився 22 травня 1955, в с. Малнів Мостиського району, Львівська область —  вбитий 2 вересня 2010, с. Зимна Вода, Пустомитівський район, Львівська область — український політик і медик. Депутат Львівської обласної ради 2002—2006 років. За освітою лікар-терапевт, закінчив Львівський медичний університет. Останні 30 років прожив у селі Зимна Вода, що біля Львова. Залишив дружину та двоє дорослих доньок. Вони вже довгий час мешкають у США.
 
…Увечері 2 вересня 2010 року близько 21:00 Ярослав Федина бачився та спілкувався зі секретарем районної організації «Єдиного центру» на партійні теми. Потім поїхав додому, а вже через півтори години не відповідав на телефонні дзвінки[1]. Сусіди чули бійку. О 22.50 в чергову частину, за телефоном «102» надійшло повідомлення про бійку на одному з приватних подвір’їв в с. Зимна Вода,  але коли приїхали міліціонери, то знайшли Ярослава Федину вже мертвим. На тілі були сліди побиття. За однією з версій, Федина просто задихнувся: злочинці заклеїли йому скотчем рот, а через травму носової перетинки він не зміг дихати носом. 

Попередня версія міліції підтвердилась: тріо йшло на розбій, але не розрахувало сил — після завданих ударів і будучи зв’язаною, жертва померла від асфіксії. За надійною інформацією, затримані вбивці Ярослава Федини — це два брати Жуки, Володимир і Юрій, 1967 та 1968 років народження, котрі мають дуже серйозну кримінальну біографію, по кілька засудженостей і навіть у 1991 році брали участь в перестрілці з львівськими міліціонерами…

Повертаючись у минуле

…27 липня 1991 року неподалік селища Глинна Наварія Пустомитівського району група ЗМОПу і співробітників «шостого» управління провела затримання вісьмох рекетирів з бригади Петі-«Кірпіча», котрі вимагали з працівника м’ясокомбінату 30 тисяч карбованців за викрадену в нього «дев’ятку» (так званий «возврат»). На безпосереднє місце «стрілки», вдавши брата жертви, поїхав офіцер міліції Олексій Пурій, в багажнику автівки сховався тодішній інструктор з рукопашного бою Ігор Михоцевич. Унаслідок перестрілки молодший із братів Жуків пострілом з обріза мисливської гвинтівки важко поранив у шию Ігоря Михоцевича, і якби не майстерність львівського лікаря Валерія Камінського, то Михоцевич навряд чи вижив би. Усю провину взяв на себе старший із братів Жуків, за що й отримав 9 років ув’язнення. Його спільники отримали 2 і 2,5 роки ув’язнення. Один із учасників потрапив у «психіатричку». Четверо були судом виправдані. Цікава деталь: вже 1993 року двох із цих виправданих хлопців (у Львові їх підозрювали ще й в організації вбивства кримінального авторитета Ярослава Баховського) привезли з Москви в цинкових трунах — їх розстріляли охоронці підпільної мільйонерки Мадлен Квантадзе (Зворикіної)… 

При затриманні братів один з них намагався вчинити спротив, але бійці спецпідрозділу УБОЗ “Сокіл”  дали собі раду.

…Навіть досвідчені оперативники карного розшуку називають цих чоловіків «моторошними особистостями». На допитах один із них заприсягнувся, що як тільки вони вийдуть, то обов’язково помстяться усім, хто їх «посадив», і членам їхніх сімей. Третій нападник встановлений і сьогодні перебуває в розшуку. Провина львів’ян доведена на 1000 відсотків: збіглася група крові, виявлена на подвір’ї Федини, — пустомитівський медик вчинив нападникам відчайдушний опір.

Микола Савельєв

 

You may also like...