Інформація ДАІ м. Києва на 02.10.2012

За перше жовтня співробітниками столичної ДАІ виявлено 608 порушень Правил дорожнього руху. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 276 порушень. За невиконання вимог дорожніх знаків та розміток до відповідальності притягнуто 28 водіїв, без необхідних документів керували автіками – 41, порушення правил зупинки і стоянки – 91, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 15. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння виявлено – 43 водії. Крім того виявлено 13 пішоходів-порушників.

ДАІ Києва звертає увагу водіїв на те, що в столиці з 19 вересня по 14 жовтня тривають профілактичні заходи під умовною назвою «Увага! Залізничний переїзд! За добу за порушення правил проїзду залізничних переїздів до відповідальності притягнуто 10 водіїв, а з початку року зареєстровано 539 відповідних порушень. Крім того, в столиці триває комісійне обстеження під умовною назвою «ДОРОГА» експлуатаційного стану утримання дорожньо-транспортних споруд і вулично-дорожньої мережі, в межах міської смуги, об’єктів дорожнього сервісу, а також облаштуванню аварійно-небезпечних ділянок і місць концентрації ДТП, тощо.

За понеділок в столиці було зареєстровано 8 ДТП (з них 5 наїздів на пішоходів) , в яких 2 особи загинуло та 6 тримали травми.
 
Зверніть увагу! З настанням осінньо-зимового періоду зростає кількість дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.
 
Зареєстровано незаконне заволодіння транспортним засобом: Деснянський район а/м «ВАЗ-21101», н.з. СА5873АМ, чорного кольору. Прийнято міри розшуку.
 
Увага розшук! 01.10.12 о 16.40 год. на перехресті вулиць Костянтинівській та Юрківській, а/м «Марседес Бенц Е 200», під керуванням невстановленого водія (який залишив місце пригоди) скоєно наїзд на пішохода – чоловіка 1986 р.н., якого з травмами доставлено до лікарні. За попередніми даними у діях водія вбачається порушення п.2.10 ПДР (залишення місця пригоди). Прохання до свідків телефонувати: 102, (044) 427-03-88.
 
Інспекторами ДАІ виявлено 8 автомобілів, що знаходились у розшуку. Крім того, в Подільському районі затриманий водій а/м «ВАЗ-2102», який перебував у розшуку за скоєння злочину. До райуправлінь міліції за незаконно зберігання наркотичних речовин доставлено 1 особу, перевезення вантажу без документів – 1. А в Оболонському районі співробітники полку ДПС ДАІ затримали водія а/м «Шевроле Авео», який з метою уникнення адміністративної відповідальності за порушення ПДР намагався дати хабара у розмірі 400 грн. Чоловіка доставили до райуправління міліції.
 
 ДАІ застерігає – вуличні перегони поза законом!
 
 Державтоінспекція столиці звертається до всіх учасників вуличних перегонів зважити на те, що подібні заходи, якщо на їх проведення немає дозволу, являються незаконними. Такі правопорушення, а саме – перешкоджання руху транспортних засобів, відповідно до частини 3 статі 122 Адміністративного кодексу України, караються штрафом в розмірі від 525 до 680 гривень. Якщо ж рух транспортних засобів взагалі буде заблоковано, то тоді в відповідності до статті 279 Кримінального кодексу України вже настає кримінальна відповідальність, яка передбачає не лише штрафні санкції, але й обмеження волі на строк до трьох років.
 
 Зважаючи на все вище перераховане, управління ДАІ Києва застерігає як організаторів, так і учасників незаконних вуличних перегонів відмовитися від таких незаконних дій. Натомість провести це в рамках закону, наприклад на спорткомплексі «Чайка», де всі бажаючі зможуть помірятися силами своїх транспортних засобів. При цьому не створюючи небезпеки для інших учасників дорожнього руху.
Також столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Крім того працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.
 
Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва

You may also like...