На Житомирщины викрито директора підприємства, який привласнив більше мільйона гривень

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю в Житомирській області «вивели на чисту воду» директора приватного сільськогосподарського підприємства, котрий незаконно привласнив більше мільйона гривень.

З’ясувалося, що керівник установи у 2008 році уклав з одним із державних публічних акціонерних товариств договір довгострокової оренди двох зернозбиральних комбайнів.

Зловмисник вирішив, що може розпоряджатися ними на власний розсуд, спочатку незаконно зареєстрував техніку на підвладне підприємство, а згодом комбайни взагалі продав.

Наразі, відносно керівника підприємства прокуратурою Житомирської області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину передбаченого ч. 2 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб, або у великому розмірі) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією коштів або іншого майна, одержаних злочинним шляхом, та з конфіскацією майна.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України
 

You may also like...