Інформація ДАІ м. Києва на 15.11.2012

За 14 листопада співробітниками столичної ДАІ виявлено 724 порушення Правил дорожнього руху. Найбільш розповсюдженим порушенням залишається перевищення швидкості – 240 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 108 водіїв, порушення правил зупинки і стоянки -111, без необхідних документів керували автіками – 41, порушення правил проїзду пішохідних переходів – 23. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння від керування відсторонено – 36 водіїв. Крім того виявлено 32 пішохода -порушника.

У середу, в столиці було зареєстровано 5 ДТП, в яких 2 людини загинуло та 6 осіб отримали травми. Серед травмованих троє дітей-пішоходів. Так, у Шевченківському районі, 14.11.2012 року о 21 годині 16 хвилин на перехресті вулиць Щербакова-Естонська, водій керуючи автомобілем «Toyota Yaris» на пішохідному переході скоїла наїзд на 11-річного хлопчика. За попередніми даними, автомобіль рухався з боку вулиці Туполєва у напрямку вулиці Баумана. Внаслідок наїзду дитина отримала перелом лучових кісток обох рук та садини тіла і була госпіталізована до лікрні. Розпочато розслідування причин цієї пригоди.

Шановні водії! Будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю». Зупиніться, як того вимагають правила пропустіть всіх пішоходів, що переходять дорогу. У багатьох випадках пильність та уважність людини за кермом може відвернути лихо.Столична Державтоінспекція звертає увагу на те, що найчастіше ДТП за участю пішоходів трапляється у темну пору доби. Саме для того, щоб водії могли вчасно помітити пішоходів на дорозі, столична Державтоінспекція радить таким учасникам дорожнього руху мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі.

Зверніть увагу! В столиці з 12 по 18 листопада триває Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху. Наразі працівники Державтоінспекції проводять цільові заходи "Увага! Пішохід на дорозі!"Основна мета зазначених заходів – недопущення та попередження дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів. Крім того, в рамках заходу проводяться також цільові профілактичні заходи: «Мобільний телефон» та «Ремень безпеки».

Вчора, зареєстровано два незаконних заволодіння транспортними засобами: Деснянський район автомобіль «Toyota Land Cruiser Prado», номерний знак АА8457ЕА, 2007 року випуску, бежевого кольору; Шевченківський район –мотоцикл «Ямаха», АА6355АА, 2008 р.в., синього кольору. Прийнято міри розшуку.

Співробітниками ДАІ виявили два раніше викрадених автомобіля, а саме «Volkswagen Transporter» та «Skoda Octavia Tour». Автомобілі значилися у розшуку в Сумської області. Крім того, виявлені автомобілі, що знаходились у розшуку. Також до райуправління міліції за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин доставлено двоє громадян, за крадіжку-1за хуліганство-1.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон гарячої лінії 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може прийти на допомогу. Нагадуємо також, що працює телефон для СМС повідомлень: (063) 9550900.

Відділ зв’язків з громадськістю УДАІ м. Києва
 

You may also like...