Происшествия на дорогах Киева – сводка ГАИ за прошедшие сутки

В столиці співробітники ДАІ 19 лютого виявили 863 порушення правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених порушень залишається перевищення швидкості – 297 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків до відповідальності притягнуто 103 водії; без необхідних документів керували автівками – 15. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 33 водія. Крім того, виявлено 63 пішоходи, які порушували правила дорожнього руху.

 За добу в столиці було зареєстровано 6 ДТП (з них 3 наїзди на пішоходів), в яких шість людей отримали травми. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні на дорозі, не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції.

Вчора, в столиці зареєстровано два незаконних заволодіння транспортними засобами.         У Шевченківському районі, на вулиці Довнар – Запольського,4 невстановлені особи викрали автомобіль «Lexus LX 470», номерний знак АА9902ВА, 2007 року випуску, чорного кольору. А  у Печерському районі, на вулиці Щорса,44 – автомобіль «Toyota Land Cruiser», н.з. СА8480ВН, 2012 року випуску, чорний. Прийнято міри розшуку.

У вівторок, співробітники ДАІ виявили  4  автомобіля, що знаходились у розшуку.          Крім того, інспектори полку ДПС ДАІ за підробку номерів агрегатів У Голосіївському районі затримали водія автомобіля «Audi A6».  Це сталося на Столичному шосе близько 13 години дня. Зупинивши авто та здійснивши перевірку виявилося, що номер кузова змінено кустарно.            45-річний водій, мешканець Харкова, був здивований такою прикрістю і зміг лише пояснити, що машину нещодавно придбав і керує авто по дорученню. А при купівлі автівки від експертизи відмовився, про що і шкодує. Для з’ясування всіх обставин чоловіка доставили до райуправління міліції.

Вчора,  співробітники ДАІ у Шевченківському районі за спробу дачі хабара задокументували водія автомобіля  «Kia Magenti». Аби уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху чоловік пропонував хабар  у розмірі 200 гривень. Столична Державтоінспекція нагадує, що за подібні дії передбачена відповідальність. Згідно статті 369 КК України  (пропозиція чи дача хабара) карається штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років. Давання хабара, вчинене повторно, карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з можливою конфіскацією майна.

Крім того, інспектори ДАІ у Оболонському районі затримали жінку, яка скоїла крадіжку товару з торгівельного центру «Караван».

Подія сталася по вулиці Лугова,12 о восьмій годині ранку.  До інспекторів ДАІ звернувся схвильований охоронник торгівельного центру і повідомив, що щойно з магазину вибігла жінка, яка викрала одяг та повідомив прикмети. Жінці не поміченою втекти не вдалося. ЇЇ співробітники ДАІ разом з товаром затримали неподалік від торгівельного центру «Караван». З’ясувалося, що крадіжку вчинила 48-річна жінка, киянка. Громадянку доставили до райуправління міліції.

 А у Святошинському районі затримано громадянина, який перебував у розшуку за ухилення від покарання. Також, у Дарницькому районі затримали водія вантажівки, що перевозив МАФ без необхідних документів. Для подальшого з’ясування всіх обставин, затриманих доставили до райуправлінь міліції.

Також співробітники ДАІ до райуправлінь міліції за шахрайство доставили двох чоловіків та ще одного громадянина за навмисне пошкодження майна.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці буде зберігатись низька температура повітря,йтиме сніг. Аби уникнути ризику потрапити в ДТП, столична Державтоінспекція радить водіям під час руху бути максимально уважними та обережними, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, а в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

    Інформація УДАІ Київ

You may also like...