На Херсонщині виявлено нетверезого водія маршрутного автобуса з тремтячими руками

У межах проведення комплексу профілактичних заходів на пасажирському автомобільному транспорті, 5 березня, близько 6-ї години ранку, працівники ДАІ зупинили маршрутний автобус «ЛАЗ-699». При спілкуванні з водієм, у останнього були виявлені ознаки алкогольного сп’яніння – від чоловіка було сильно чути спиртним, тремтіли руки.

 Із застосуванням алкотестеру «Драгер», у присутності двох свідків, було проведено медичний огляд водія, результат тесту склав 0,43 % (проміле). Саме у такому стані водій автобусу сполученням «Чаплинка – Долинське» мав намір перевозити пасажирів.  

Відносно водія було складено адміністративний протокол за порушення, передбачене ч. 2 ст. 130 КУпАП, адже за наявними даними у травні минулого року він уже керував автобусом, щоправда на іншому маршруті, у нетверезому стані. За що й був притягнутий до адміністративної відповідальності за рішенням суду та застосовано адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт терміном 40 годин, які останній відпрацював, про що свідчить відповідна довідка з КВІ Чаплинського району.

Однак навіть після проведення медичного огляду водій продовжував стверджувати, що «з протоколом не згоден, спиртних напоїв не вживаю на протязі лютого місяця до моменту складання протоколу».

Подальший рух маршрутного автобусу було припинено, водія відсторонено від керування маршрутним автобусом.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

(за інформацією прес-служби ДАІ Херсонської області) 

You may also like...