На Житомирщині затримали підозрюваного у вбивстві, який намагався зникнути, переодягнувшись жінкою

Справжнім кошмаром обернулося свято 8 Березня для однієї з мешканок Чуднівського району. Вночі під вікнами її будинку під час міжусобиці був убитий 33-літній односелець. Підозрюваного у скоєнні жорстокого злочину упродовж години затримали працівники міліції.

Близько чотирьох годин ранку до Чуднівського райвідділу міліції зателефонувала молода жінка і, ледве стримуючи емоції, повідомила про те, що у дворі її приватного будинку сталася бійка, внаслідок якої 33-річний місцевий житель був серйозно поранений.

– За вказаною адресою негайно виїхала слідчо-оперативна група працівників Чуднівського райвідділу, які взялися за детальний огляд місця події та встановлення її деталей, – розповів начальник місцевої міліції Володимир Остапчук. – Потерпілого на той момент вже забирала карета «швидкої допомоги». На жаль, медикам не вдалося його врятувати, оскільки отримані ним ножові поранення (близько двох десятків!), виявилися несумісними з життям.

Зі слів заявниці оперативники з’ясували, що в той день упродовж усього вечора до неї в гості всіляко домагався 23-літній знайомий, житель м. Бердичева. Але через особисті обставини та не побажала з ним спілкуватися. Тим не менше настирливий молодий чоловік не вгамувався і вночі, домагаючись до себе уваги стукотом у вікна будинку. Коли ж візитер розбив віконне скло на веранді, жінка як раз говорила по телефону зі своїм 33-річним односельцем і, почувши брязкіт скла, скрикнула.

Вже за кілька хвилин заявниця почула, як під вікнами її будинку на високих тонах розмовляють двоє чоловіків, один з яких був наполегливим гостем, а інший – недавнім абонентом її телефонної розмови. Словесна перепалка між чоловіками перейшла у бійку, в ході якої молодий чоловік кілька разів ударив старшого чоловіка ножем і поспішив сховатися.

– Поки слідчо-оперативна група працювала на місці злочину, оперативники вже займалися пошуком людини, яка його вчинила, – продовжує начальник Чуднівського РВ УМВС України в Житомирській області Володимир Остапчук.

jpgВ результаті підозрюваного затримали вже за годину просто на автодорозі, що веде в сусідній районний центр. Увагу міліціонерів привернула дивна фігура в жіночому пальто, що невпевненою ходою крокувала рано-вранці по шосе. Виявилося, що це переодягнений чоловік, якого, власне, і розшукували правоохоронці. Попередньо встановлено, що після учинення вбивства він проник у будинок, де тимчасово ніхто не проживав, одягнувся у те, що потрапило йому під руку, і таким чином сподівався втекти непоміченим. Там же підозрюваний залишив знаряддя вбивства – ніж, який згодом виявили працівники міліції.

За фактом умисного вбивства (ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України) розпочато кримінальне провадження. В ході досудового розслідування продовжується проведення експертиз і слідчих дій. Затриманому молодому чоловікові судом обрано запобіжний захід – тримання під вартою. За чинним кримінальним законодавством йому загрожує від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Ольга Номерчук,
СЗГ УМВС України в Житомирській області

You may also like...