Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы

За 20 березня співробітники столичної ДАІ виявили 778 порушень правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 223 відхилення від правил. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 36 водіїв. Крім того, виявлено 35 пішоходів, які порушували правила дорожнього руху.

За добу в столиці зареєстровано 11 ДТП , в яких 14 осіб (серед яких двоє дітей) отримали травми. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні на дорозі, не перевищуйте швидкість, не виїжджайте на смугу зустрічного руху, дотримуйтесь правил маневрування та дистанції.

Нагадаємо, що в столиці, як і по всій державі, з 1 по 31 березня проводиться комплекс заходів з профілактики аварійності на пасажирському автотранспорті. Під час перевірок особлива увага звертається на виявлення грубих порушень Правил дорожнього руху водіями пасажирського автотранспорту, що суттєво впливають на стан аварійності, зокрема перевищення встановленої швидкості руху, створення аварійної ситуації, керування у нетверезому стані.

У Києві, у березні місяці під час відпрацювань було виявлено 7(!) водіїв, які перевозили людей у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. Лише за останні три доби співробітники ДАІ виявили двох нетверезих водіїв маршруток, які перевозили людей. Також був затриманий ще один водій маршрутки, який значився у розшуку за скоєння злочину.

За минулу добу зареєстровано два факти незаконних заволодінь транспортними засобами: у Солом’янському районі автокрадії незаконно заволоділи автомобілем «ВАЗ-21114», сірого кольору, н.з. АА3428КЕ, 2008 року випуску. А от у Голосіївському районі міста невідомі особи викрали сірий «ЗАЗ TF698», н.з. АІ9561СМ, 2011 року випуску. Прийнято міри розшуку.

У середу, співробітники ДАІ в Дніпровському районі затримали громадянина, який наніс тілесні ушкодження іншій особі. В цьому ж районі працівники Державтоінспекції затримали чоловіка, який умисно пошкодив вхідні двері квартири іншого громадянина. Для з’ясування обставин, усіх затриманих доставили до райуправління міліції.

За прогнозом Гідрометеоцентру в столиці 21 березня місцями на дорогах ожеледиця. За таких погодних умов столична Державтоінспекція закликає водіїв під час руху бути максимально уважними та обережними, дотримуватись швидкісного режиму, безпечної дистанції, правил маневрування, в умовах недостатньої видимості рухатися з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини УДАІ 483-70-64 (багатоканальний, працює цілодобово) у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...