Сестра судді хотіла отримати від держпідприємства 3 мільйони по фіктивній угоді

Державне підприємство «Радгосп-завод ім. 1 Мая» добилось скасування судового рішення про виплату 1,21 млн грн. фірмі «Маритен» за договором, який виявився фіктивним. Про це свідчить рішення Господарського суду АР Крим від 3 вересня.

Підставою стало визнання фіктивним і недійсним договору, за яким виник борг.

Нагадаємо, у серпні цього року ВГСУ стягнув із радгоспу 1,21 млн грн. на користь «Маритену».

Було встановлено, що у березні 2010 року радгосп під керівництвом Ігоря Вовка купив хімікати для захисту рослин у колективного підприємства «Альянс». Вартість угоди склала 3 млн грн., а строк її дії – до 31.12.2013. При цьому держпідприємство мало розплатитися за товар до кінця вересня 2010 року.

Станом на 2012 рік розмір заборгованості перед «Альянсом» становив 1,02 млн грн., тобто держпідприємство встигло виплатити колективному підприємству 1,98 млн грн. У лютому того ж року комунальне підприємство відступило право вимоги боргу дніпропетровській фірмі «Маритен», яка звернулася до суду.

Між тим до суду звернулося і держпідприємство, яке вже отримало нового керівника. Радгосп добився визнання договору купівлі недійсним. Як встановив суд, підприємство «Альянс» є фіктивним, а його діяльність «була спрямована на штучне формування валових видатків, податкового кредиту та не мало реального обороту». У свою чергу керівник держпідприємства Ігор Вовк просто списував отрутохімікати, які мали би вноситися на поля.

Директором «Альянсу» на час укладення угоди була Оксана Трещова. Вона ж на той час була засновником фірми разом із Віліком Манукяном. Згодом Трещову у складі засновників змінив Роланд Арутюнян, який зараз є директором підприємства.

Як свідчать дані інтернет-форумів та бази Nomer.org, Оксана Трещова є сестрою судді Окружного адмінсуду АРК Олени Трещевої, яка одружена із заступником прокурора АРК Олексієм Угрюмовим. Торік суддю Трещеву підозрювали у причетності до роботи підпільного конвертаційного центру, який за 2 роки відмив 50 млн грн. Після перевірки кримська прокуратура заявила про її непричетність до діяльності цього центру.

Засновником і директором дніпропетровського ТОВ «Маритен» був Олег Нікішин. Зараз ця фірма перебуває у стані припинення.

НАШІ ГРОШІ

You may also like...