Злочини та пригоди в Дніпропетровській області станом на 01.11.2013

Злочини та пригоди в Дніпропетровській області станом на 01.11.2013

31 жовтня до Тернiвського райвідділу Криворізького міського управління міліції надiйшло повiдомлення, про те що до приймального вiддiлення лiкарнi з проникаючим колото-рiзаним пораненням грудної клiтини доставлений, непрацюючий чоловік 1978 р.н. Працівниками міліції встановлено, що 31.10.2013 о 14.30 бiля одного з будинків по вул. Центральнiй потерпiлий та його спiвмешканка, непрацююча мiсцева жителька 1988 р.н. зустрiли ранiше знайомого мiсцевого жителя, непрацюючого чоловіка 1987 р.н., який на грунтi ранiше складених неприязних вiдносин, вчинив сварку пiд час якої складеним ножем спричинив потерпілому вищевказанi тiлеснi ушкодження. Працiвниками сектору карного розшуку зловмисник був затриманий. Знаряддя злочину – складений нiж – вилучено. За цим фактом слідчий відділ відкрив кримінальне провадження з попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст. 15 (Замах на злочин) ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) КК України. Зловмиснику загрожує позбавлення волі строком від семи до п’ятнадцяти років.

Працівниками Синельникiвського міського відділу міліції за розбій котрий стався 26.10.2013 о 20.15 по вул. Шевченко у м. Синельникове затримано непрацюючого жителю м. Синельникове, ранiше судимого чоловіка 1982 р.н.

31 жовтня до Красногвардiйського райвідділу Дніпропетровського міського управління міліції надiйшло повiдомлення від працiвника сектору карного розшуку про те, що о 12.30 з торгiвельного кiоску по вул. Робочiй, був викритий факт вiдкритого заволодiння грошовими коштами, а саме 2 тис. грн. та по «гарячих слiдах» затримано непрацюючого ранiше судимого чоловіка 1988 р.н. який вiдкрито з прилавку заволодiв грошовим виторгом 2 тис. грн. Зловмисник – затриманий. За цим фактом слідчий відділ відкрив кримінальне провадження з попередньою правовою квалiфiкацiєю за ч. 1 ст. 186 (Грабіж) КК України. Зловмиснику загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи строком від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або виправні роботи строком до двох років, або арешт строком до шести місяців, або позбавлення волі строком до чотирьох років.

31 жовтня до Юрївського райвідділу міліції звернувся пенсiонер 1931 р.н., мешк. с. Нововязiвське. Заявник повідомив про те, що о 09.30 до його помешкання прийшла нiвiдома жiнка, яка представившись працiвником вiддiлу соцiального забезпечення, пiд приводом обмiну старих грошей на новi, заволодiла грошима 5 тис. грн. та скоїла крадiжку мобiльного телефону. Прийнятi заходи до встановлення та затримання зловмисницi i вилучення викраденого.

Тож міліціонери вкотре звертаються до громадян із проханням не довіряти незнайомцям. Для того, щоб не стати жертвою шахраїв, дотримуйтесь наступних порад:

– ні в якому разі не вступайте у контакт з незнайомими людьми, які нав’язують вам будь-які послуги;

– не віддавайте у чужі руки свій мобільний телефон, гроші або ювелірні прикраси;

– ні в якому разі не впускайте у свій дім сторонніх осіб. Якщо вони видають себе за робітників соціальних служб або інших установ – спитайте прізвище та телефон цієї служби. Зателефонуйте туди та переконайтесь у достовірності інформації;

– не піддавайтесь пропозиціям обміняти гроші. Адже ніякі операції з грошима не проводять фізичні особи, а різного роду доплати до соціальних виплат надходять до громадян звичним шляхом – на рахунок у банку або ж їх приносить листоноша;

– в разі, якщо вам телефонують невідомі і повідомляють, що з вашими родичами сталася біда, перевіряйте отриману інформацію.

Якщо Ви, або Ваші родичі стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення міліції або за телефоном «102».

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

You may also like...