Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 06.11.2013

За 5 листопада співробітники столичної ДАІ виявили 917 порушень Правил дорожнього руху. Одним з найбільш розповсюджених залишається перевищення швидкості – 312 відхилень від правил. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто 163 водії, без необхідних документів керували автівками – 15; порушень правил проїзду перехресть – 26. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 41 водія.

У Голосіївському районі зареєстровано незаконне заволодіння мотоциклом «ZONGSHEN ZS125», д/н 8048КХІ, 2007 р.в., чорного кольору.

За добу в столиці зареєстровано 2 ДТП, в яких 2 особи отримали травми. Водії! Не порушуйте правил дорожнього руху, дотримуйтесь дистанції руху та швидкісного режиму. Особливо будьте уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи людей. Заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть пішоходів, які переходять дорогу.

Аби вберегти людей від біди столична Державтоінспекція радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Цей простий і водночас надійний спосіб зменшує ризик потрапити людині під колеса. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

Столична ДАІ інформує: з 21 жовтня проводиться комплекс профілактичних заходів «Перевізник зима – 2013». Заходи триватимуть до 21 листопада. У Києві, під час відпрацювань лише за два тижні було виявлено 10(!) водіїв, які у стані алкогольного сп’яніння перевозили людей, – говорить начальник столичної Державтоінспекції Анатолій Курінний. Як приклад, у Голосіївському районі інспектори ДАІ на приміському маршруті «Київ – Красна Слобідка» виявили нетверезого водія, який перевозив людей. Це сталося 2 листопада близько 9-ої години ранку на автостанції «Видубичі». Під час перевірки інспектори ДАІ звернули увагу на незвичну поведінку водія, який здійснював висадку пасажирів. Він голосно розмовляв та розмахував руками. Інспектори припустили, що водій перебуває в стані алкогольного сп’яніння. Спілкування з керманичем, 33-річним мешканцем Київської області, лише підтвердило їх підозри. Від водія було чути запах алкоголю. Він пояснив, що звечора випив. Порушника відсторонили від керування та у присутності свідків склали на нього відповідний адмінпротокол. Водій свою провину визнав. Матеріали незабаром буде направлено до суду.

У віторок співробітники ВДАІ Голосіївського району «гарячим слідом» виявили та затримали а/м «ВАЗ-21053», яким незаконно заволоділи невстановлені особи. Також працівниками столичної ДАІ затримано 6 автомобілів, які знаходились у розшуку. У Деснянському районі затримали водія а/м «Мерседес», який перебував у розшуку за скоєння злочину. За підробку номерів агрегатів автомобілів до райвідділів міліції доставлено 2-х водіїв. А до підрозділів дозвільної системи за порушення правил зберігання мисливської зброї доставлено 2-х осіб.
Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ м. Київ

 

You may also like...