Припинено незаконне встановлення запорізькою «Рів’єрою» прибережної захисної смуги Дніпра

Перевіркою Запорізької міжрайонної екологічної прокуратури установлено факт винесення головою Запорізької райдержадміністрації незаконного розпорядження про затвердження проекту землеустрою щодо встановлення прибережної захисної смуги річки Дніпро.

Так, між райдержадміністрацією і ТОВ «Спортивно-оздоровчий комплекс «Рів’єра» було укладено договір оренди земельної ділянки під будівлями і спорудами на території Лисогірської сільської ради за межами села Канівське Запорізького району, поряд з річкою Дніпро.

В свою чергу, для встановлення прибережної захисної смуги товариство уклало договір з державним регіональним проектно-вишукувальним інститутом «Запоріждніпроводгосп» про розроблення відповідного проекту, який після його виготовлення був затверджений головою райдержадміністрації.

Разом з тим, вказаний інститут не являвся ліцензованою землевпорядною організацією, тому він не мав права виконувати роботи із землеустрою.

За результатами перевірки міжрайонною екологічною прокуратурою голові Запорізької обласної державної адміністрації внесено подання про скасування незаконного розпорядження про затвердження проекту землеустрою, яке було задоволено.

Товариство «Рів’єра» і в подальшому буде під пильним оком екологічної прокуратури. Надіємось, що якість відпочинку на запорізькій Рів’єрі буде не гірше умов своїх зарубіжних прототипів.

Довідково: Рив’єра (вживається також – Рів’єра) – всесвітньо відома курортна зона на узбережжі Середземного моря, на території Італії, Франції, Монако. Зараз цей термін застосовується до будь-якої прибережної області світу популярної серед туристів, особливо в теплих краях (наприклад, Італійська Рив’єра, Французька Рив’єра, в Австрії є теж своя Рив’єра).

Прес–служба Дніпровської екологічної прокуратури

 

 

 

You may also like...