На Кіровоградщині завершено судове слідство щодо спроби втечі з ВК №49 на гелікоптері

Завершується судовий розгляд резонансного кримінального провадження розпочатого за фактом спроби втечі в’язнів Петрівської виправної колонії №49 на гелікоптері.

 Про це повідомив державний обвинувач по справі Максим Кобзаренко. «Судове слідство наразі завершено, у справі відбулися судові дебати тож наприкінці цього місяця суд першої інстанції має постановити вирок», – повідомив прокурор.

Державний обвинувач додав, що у ході судових слухань було всебічно, повно та об’єктивно з’ясовано дійсні обставини справи та наведено достатньо доказів на підтвердження вини підозрюваних у інкримінованих їм злочинах. «Доказів, що підтверджують вину чотирьох підсудних достатньо – це і відеозаписи, на яких чітко видно факт саме спроби втечі з території колонії, роздруківки телефонних з’єднань підсудних, що підтверджує факт їх неодноразового спілкування, в тому числі і з пілотом, матеріали слідчого експерименту, що спростовують показання пілота про нерозуміння ним факту посадки в установу виконання покарань, покази свідків та інші докази.», – наголосив Максим Кобзаренко.

Проте правову оцінку наведеним вище доказам, за словами держобвинувача, надасть вже суд. «Наразі, виключно суд має об’єктивно оцінити викладені сторонами правові позиції, визначити ступінь вини всіх підсудних та постановити законне, обґрунтоване та вмотивоване рішення», – підсумував державний обвинувач.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

You may also like...