Розпочато розслідування за фактом тиску на суддю у справі про викрадення людей

Столичні правоохоронці відкрили кримінальне провадження за заявою судді Шевченківського райсуду Києва щодо тиску на нього з боку невстановлених осіб, які у приміщенні суду намагалися примусити його ухвалити завідомо неправосудне рішення.

 Встановлено, що на розгляді у зазначеного судді перебуває кримінальне провадження стосовно чотирьох осіб, які у 2010 році з метою заволодіння п’ятикімнатною квартирою у центрі Києва здійснили напад на її власників. 

Так, двох пенсіонерів, родичів відомого українського науковця, зловмисники викрали та вивезли до Луганської області, а його самого залишили у небезпечному стані, внаслідок чого він помер. 

Згідно з рішенням суду, троє обвинувачених перебувають під вартою, ще одному суд обрав запобіжний захід у виді особистого зобов’язання. 

Під час чергового судового засідання група невідомих осіб, увірвавшись до службового кабінету судді, намагалася примусити його ухвалити рішення про звільнення обвинувачених з-під варти. 

Відомості про даний факт внесено до ЄРДР за ч. 1 ст. 376 Кримінального кодексу України (втручання в будь-якій формі в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов’язків або добитися винесення неправосудного рішення).
Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури Шевченківського району міста Києва. 

Прес-служба прокуратури 
Шевченківського району м. Києва

You may also like...