Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 22.05.2014

В столиці за 21 травня інспектори ДАІ виявили 564 порушення Правил дорожнього руху. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки затримано – 148 водіїв; правил зупинки стоянки – 151, без необхідних документів – 37. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонили від керування 44 водія, а з початку року – 4704. Крім того, співробітники ДАІ виявили 42 пішоходи – порушники ПДР.

За добу було зареєстровано 4 ДТП, в яких 8 осіб отримали травми (серед травмованих 4 неповнолітніх).

Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть дітей, які переходять дорогу. Також ДАІ радить пішоходам мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це дозволить бути більш помітним на дорозі і убезпечити себе від біди. Особливо важливо забезпечити таким атрибутом дітей.

Зареєстровані незаконні заволодіння транспортними засобами: Дарницький район – а/м «Хонда Сівік», н.з. СВ0307АМ, 2008 р.в., сірого кольору; Солом’янський р-н а/м «Тойота Ленд Крузер 200», н.з. АА4784МО, 2013 р.в., чорний; Солом’янський р-н мотоцикл «Сузукі GSX 400», н.з. АА1447АВ, 2000 р.в., червоний; Деснянський р-н а/м «ЗАЗ-Віда», н.з. АІ0278ЕМ, 2012 р.в., сірий.

У середу, 21 травня, в Дніпровському районі інспектори полку ДПС ДАІ затримали громадянина, який підозрюється у незаконному заволодінні а/м «МАЗДА-6». Крім того, у Дарницькому районі працівники ДАІ затримали чоловіка, у якого виявлено та вилучено наркотичну речовину. Громадян доставлено до райуправлінь міліції.

Державтоінспекція міста Києва звертає увагу на те, що в Україні з 20 травня по 20 червня триватиме комплекс профілактичних заходів «Автобус – 2014». Ця операція направлена на підвищення безпеки при перевезенні пасажирів, забезпечення дотримання законодавства пасажироперевізниками. Одже, захід має профілактичну мету – убезпечити киян, які щодня користуються громадським транспортом, насамперед маршрутними мікроавтобусами. Свою увагу працівники ДАІ передусім зосереджують на нерегулярних перевезеннях пасажирів. Зокрема, під час роботи водіїв на маршруті перевіряється дотримання ними правил перевезення людей, особливо дітей, здійснюється контроль за недопущенням водіями встановлених обмежень швидкості, керування автобусами в стані алкогольного сп’яніння, відсутності в дорожніх листах відміток про проходження щоденних перевірок технічного стану ТЗ та медичного огляду водія. Крім того, інспектори ДАІ спільно з Укртрансінспекцією перевіряють наявність ліцензій на право надання послуг з перевезення пасажирів автобусами у суб’єктів господарювання.

Державтоінспекція звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу. Зверніть увагу! Для зручності отримання інформації або консультації по лінії ДАІ працює мобільний телефон для довідок: 067-245-39-03.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...