Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 26.06.2014

За 25 червня інспектори столичної ДАІ виявили 624 порушення Правил дорожнього руху. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки затримано – 124 водії; правил зупинки і стоянки – 109, без необхідних документів – 32. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 43 водія, а з початку року – 6318.

За добу було зареєстровано 4 ДТП ( 2 наїзди на пішоходів), в яких 4 особи отримали травми. В рамках проведення операції «Пішохід та пішохідний перехід» інспектори ДАІ за добу виявили 72-х пішоходів – порушників та 81 водія, які порушили правила проїзду пішохідних переходів. Профілактичні заходи триватимуть до 30 червня.

Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів і в місцях можливої появи дітей, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

Крім того, в столиці по 10 липня триває комплекс профілактичних заходів «Увага! Залізничний переїзд». У цей період інспектори ДАІ перевіряють чи відповідають вимогам безпеки дорожнього руху умови утримання столичних переїздів, а також здійснюють посилений контроль за поведінкою водіїв під час їх проїзду. Вчора, інспектори ДАІ виявили 5 відповідних порушень.

Державтоінспекція нагадує, що згідно діючого законодавства за порушення правил дорожнього руху при проїзді залізничних колій тягне за собою накладення штрафу в розмірі від двадцяти до двадцяти п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 425 грн.).
Також, з метою профілактики аварійності на території міста Києва з боку автоперевізників, а також посилення контролю за безпекою пасажирських перевезень, в столиці до 20 липня тривають перевірки автоперевізників. Вчора, в рамках проведення профілактичних заходів «Автобус-2014» інспектори ДАІ виявили 122 порушення ПДР серед перевізників, а за місяць задокументовано більше 4 тисяч порушень, про що складено адміністративні протоколи. Зокрема, задокументовано 18 (!) фактів керування транспортним засобом в стані наркотичного або алкогольного сп’яніння.

Вчора, 25 червня, у Солом’янському районі, інспектори ДАІ за незаконне заволодіння транспортним засобом затримали 25-річного чоловіка. Громадянин скоїв крадіжку автомобіля «ВАЗ-21063» на Червонозоряному проспекті. Для з’ясування всіх обставин затриманого доставлено до райуправління міліції. Крім того, у Солом»янському та «Святошинському районах інспектори ДАІ виявили автомобілі «Деу Нексиа» та «Мазда», що знаходились у розшуку.

Тогож дня, у Голосіївському районі за незаконне перевезення та зберігання наркотичних речовин працівники міліції затримали водія та пасажира автомобіля «ЗАЗ Ланос». А в Оболонському – затримали жінку, яка скоїла крадіжку мобільного телефону. Також, інспектори ДАІ у Деснянському районі затримали шахрая, який заволодів грошовими коштами у сумі 6 тисяч доларів США у іншого громадянина. Затриманих для з’ясування всіх обставин доставлено до райуправлінь міліції.

УДАІ ГУМВС України в місті Києві
 

You may also like...