Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 01.07.2014

За 30 червня інспектори столичної ДАІ виявили 639 порушень Правил дорожнього руху. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 102 водія; правил зупинки і стоянки – 73, порушення правил проїзду залізничних переїздів – 2, без необхідних документів – 34. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 63 водія, а з початку року більш ніж 6500 керманичів.

За добу зареєстровано 5 ДТП, в яких двоє людей загинуло та четверо отримали травми. В рамках проведення операції «Пішохід та пішохідний перехід» інспектори ДАІ за добу виявили 114 пішоходів – порушників та 119 водіїв, які порушили правила проїзду пішохідних переходів. Державтоінспекція звертається до водіїв – будьте дуже уважні при проїзді пішохідних переходів, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

Крім того, з метою профілактики аварійності на території міста Києва з боку автоперевізників, а також посилення контролю за безпекою пасажирських перевезень, в столиці до 20 липня тривають перевірки автоперевізників. Вчора, в рамках проведення профілактичних заходів «Автобус-2014» інспектори ДАІ виявили 98 порушень ПДР серед перевізників, а за місяць задокументовано більше 4 тисяч, про що складено адміністративні протоколи. Зокрема, задокументовано 19 (!) фактів керування транспортним засобом в стані наркотичного або алкогольного сп’яніння.

Вчора, у Голосіївському район працівники ДАІ зупинили автомобіль «МАН». Під час перевірки з»ясувалося, що евакуатор перевозив позашляховик «Range Rover», який на території України не зареєстрований. Для з»ясування всіх обставин водія доставлено до райуправління міліції.

Також, у Дарницькому районі, на вулиці Іжевській, інспектори ДАІ виявили раніше викрадений «ВАЗ-2101».

20 інспекторів столичної ДАІ вирушили в зону АТО

У понеділок, 30 червня, інспектори полку ДПС ДАІ міста Києва, у складі 20 чоловік рушили на Схід України, аби забезпечити безпеку дорожнього руху в зоні антитерористичної операції. Цю групу співробітників очолив їх командир, полковник міліції, Валерій Комишний.
«Відбір людей з особового складу дорожньо-патрульної служби Державтоінспекції здійснювався насамперед за власним бажанням, – зазначає начальник столичної ДАІ Микола Макаренко. Перед тим як відрядити людей на Схід, їх забезпечили усім необхідним – формою, взуттям, спецзасобами, зброєю, а також харчуванням та предметами першої необхідності.Коло завдань інспекторів доволі широке. Наші хлопці забезпечуватимуть охорону об’єктів, блок-постів, пересування колон та сприятимуть своєчасній доставці вантажів».

Перед виїздом інспектори ДАІ, яких відрядили в зону АТО, отримали благословення від протоієрея отця Олександра Гайдая. Керівництво столичної Державтоінспекції побажали хлопцям якнайшвидше повернутися додому неушкодженими та з миром.

Нагадаємо, наразі в зоні АТО перебуває більше ста працівників Державтоінспекції з Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Львівської, Тернопільської, Київської, Кіровоградської та Чернівецької областей.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...