Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 07.07.2014

За 6 липня інспектори столичної ДАІ виявили 581 порушення Правил дорожнього руху. За невиконання вимог дорожніх знаків та розмітки до відповідальності притягнуто – 145 водіїв, правил зупинки і стоянки – 66, порушення правил проїзду залізничних переїздів – 7, без необхідних документів – 41. За керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння відсторонено від керування 44 водії, а з початку року – 6825.

Крім того, інспектори ДАІ виявили 46 пішоходів – порушників та 36 водіїв, які порушили правила проїзду пішохідних переходів.
З метою профілактики аварійності на території міста Києва з боку автоперевізників, а також посилення контролю за безпекою пасажирських перевезень, в столиці до 20 липня тривають перевірки автоперевізників. Вчора, в рамках проведення профілактичних заходів «Автобус-2014» інспектори ДАІ виявили 88 порушень ПДР серед перевізників.

За добу зареєстровано 5 ДТП, в яких 5 людей отримали травми. Серед травмованих троє водіїв мотоциклів. Щоб уберегтись від біди ДАІ радить водіям не перевищувати швидкість, неухильно дотримуватися вимог Правил дорожнього руху та не забувати про уважність та обережність за кермом. Щоразу вирушаючи в поїздку не забувайте одягти захисні шоломи.

Вчора, невідомі особи у Дарницькому та Шевченківському районах скоїли незаконні заволодіння транспортними засобами. Так, з проспекту Бажана,7-ж викрали автомобіль «TOYOTA LAND CRUISER», номерний знак D207012, 2005 року випуску, чорного кольору, а з проспекту Перемоги,60 мотоцикл «TDMC-5», н.з. АА8333АА, 2008 р.в., червоного кольору. Прийнято міри розшуку.

Вчора, у Дніпровському районі інспектори ДАІ за підробку документів затримали водія автомобіля «Шкода Фабиа». При перевірці виявилося, що свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу викликає сумнів у його дійсності. Пояснити щось з приводу підробки документу водій не зміг. Для з»ясування всіх обставин чоловіка було доставлено до райвідділу міліції.

В столиці підприємець пропонував хабар інспекторам ДАІ

Хабар у сумі 100 гривень пропонував працівникам столичної ДАІ водій автомобіля «Шкода Октавиа» аби уникнути адмінвідповідальності.
Це сталося 6 липня у Голосіївському районі. О 13 годині, на вулиці Великій Кільцевій дорозі, 1-б інспектори ДАІ зупинили 48-річного киянина,який порушив правила дорожнього руху.

Водій пояснив, що сам він підприємець і дуже поспішав, тому і здійснив розворот через подвійну суцільну лінію дорожньої розмітки. Часу на складання протоколу не було, тому і намагався дати гроші.

Інспектори попередили керманича, що його дії неправомірні і підпадають під статтю 369 КК України. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

«Майже за місяць це вже восьмий випадок, коли водії пропонують інспекторам ДАІ хабар, – зазначає начальник столичної ДАІ Микола Макаренко. Як і раніше, перевищення швидкості та порушення вимог дорожніх знаків та розмітки є найрозповсюдженішими правопорушенням. Саме за ці порушення ПДР водії найчастіше намагаються відкупитися». Але такі дії неправомірні і за це передбачена відповідальність.

Державтоінспекція нагадує, що за такі дії передбачена кримінальна відповідальність за ст. 369 КК України (пропозиція чи дача хабара) і карається штрафом або ж обмеженням волі на строк до 5 років.

УДАІ м. Київ
 

You may also like...