На Бориспільщині міліція у чоловіка вдома виявила цілий арсенал зброї

Дільничні інспектори міліції, проводячи планову перевірку умов зберігання зареєстрованої зброї у місті Борисполі, що на Київщині, за місцем проживання 48-річного власника двох гладкоствольних рушниць, виявили арсенал незареєстрований зброї.

 Господар відкрив двері міліціонерам та відразу почав скаржитися на погане самопочуття, попросив викликати йому швидку медичну допомогу. Доки їхали лікарі, дільничні інспектори міліції у відкритому сейфі, де зберігалися рушниці, побачили іншу незареєстровану зброю та боєприпаси. Після чого  на місце події прибула слідчо-оперативна група.
 
  
Правоохоронці в кімнаті господаря будинку виявили та вилучили три мисливські рушниці, 4 пістолети часів великої вітчизняної війни, запчастини (приклади та стволи) до різних видів вогнепальної зброї, набої різного калібру та мисливські патрони в кількості майже 350 одиниць, димний порох.
 
 Походження та призначення арсеналу зброї власник пояснити не зміг. А лікарі повідомили, що господар знаходиться в стані алкогольного сп’яніння і потребує стаціонарного лікування. 

Наразі вся вилучена зброя та боєприпаси направлені на експертизу. Слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Відносно підозрюваного, якому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Правоохоронці з’ясовують, де саме та за яких обставин чоловік придбав цей арсенал зброї і які наміри він мав щодо його застосування. 

ВЗГ ГУМВС України в Київській області  

You may also like...