На Полтавщині затримали водія, який смертельно травмував пішохода та зник з місця ДТП

Учора, о четвертій годині ранку, на 333 км автодороги «Київ-Харків», поблизу села Супрунівка, невідомим автомобілем скоєно наїзд на пішохода. 78-річний мешканець Полтавського району від отриманих травм загинув на місці пригоди. Автомобіль, що здійснив дорожньо-транспортну пригоду зник в невідомому напрямку.

Працівники Державтоінспекції на місці пригоди виявили залишки фарби та уламки скла від фари, що належать вантажному автомобілю. Правоохоронці негайно розпочали пошуки транспортного засобу з технічними пошкодженнями та водія, причетного до ДТП.

Уже через годину пошуків, на 368 км автодороги «Київ-Харків», поблизу село Ладижине, інспектори взводу ДПС з обслуговування стаціонарного поста №1 роти ДПС ДАІ, зупинили автомобіль «Рено Магнум». За кермом вантажівки перебував 50-річний мешканець Черкаської області, який рухався в напрямку Харкова.

Під час огляду «Рено Магнум», інспектори ДАІ помітили розбиту ліву фару, свіжопофарбовані елементи бамперу, що відповідали прикметам, згідно орієнтування.

У ході спілкування вартових доріг з водієм, останній вів себе знервовано, не міг пояснити, де взялися пошкодження на автомобілі, чому наявна свіжа фарба на бампері та заперечував свою причетність до ДТП. Пізніше керманич авто зізнався, що збив пішохода і залишив місце пригоди, а сліди причетності до автопригоди хотів приховати.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 286 Кримінального Кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України
(за інформацією прес-служби ДАІ Полтавської області)

 

You may also like...