Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 12.11.2014

В столиці за 11 листопада інспектори ДАІ виявили 652 порушення правил дорожнього руху. 

Зокрема, до відповідальності притягнуто 140 водіїв, які не дотримались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 50, правил проїзду перехресть – 34, без необхідних документів за кермо сіли 49 керманичів. Також виявлено 30 водіїв, що керували незареєстрованими транспортними засобами або без номерного знаку. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 40 осіб. Вчора, інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 65 водіїв за порушення правил проїзду пішохідних переходів та виявили80пішоходів-порушників.

Зверніть увагу! В столиці інспектори ДАІ проводить відразу три цільові профілактичні операції – «П’яний за кермом – злочинець», «Безпечна швидкість» та «Пішохід». Ці заходи проходять в рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху і триватимуть по 17 листопада. Вчора, 10 листопада, у Деснянському районі інспектори ДАІ провели профілактичний рейд під назвою «Пішохід». Захід тривав з 10 до 12 години, на проспекті Маяковського. Саме на цій ділянці під колесами авто найчастіше травмуються пішоходи. Лише за неповних дві години правоохоронці виявили 12 пішоходів-порушників. Загалом, з початку року порушили правила дорожнього руху більше 13 тисяч пішоході.

В цей день, працівники Державтоінспекції не штрафували порушників, а лише проводили профілактичні бесіди та вручали їм попереджувальні листівки. Спілкуючись із пішоходами, працівники ДАІ пояснювали порушникам, що легковажність та поспіх на дорозі дуже небезпечні і можуть коштувати не лише здоров’я, а й життя. Особливу увагу правоохоронці звернули на те, що у темну пору доби людям слід бути особливо уважними й обережними. Адже саме у цей час вони стають практично непомітними на дорозі, тож ризик потрапити у ДТП зростає у рази. Зокрема, порадили громадянам мати на одязі світлоповертаючі елементи.

Вчора,в столиці зареєстровано 4 ДТП, в яких 5 осіб отримали травми. Серед травмованих двоє неповнолітніх пішоходів: 8-річний хлопчик та 17 річна дівчина. Діти потрапили під колеса автомобілів, коли переходили дорогу по нерегульованому пішохідному переходу. Автопригоди зареєстровані у Святошинському та Солом’янському районах. Водії, будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

Допоможіть знайти! У Печерському районі водій на «зебрі» скоїв наїзд на чоловіка та з місця пригоди зник. Дорожньо-транспортнапригодасталася 11 листопада о 20 годині 40 хвилин на перехрестівулицьЗалізничнешосе-Тимірязівська. За попереднімиданими, водійневстановленогоавтомобіля, скоївнаїзд на 47-річного чоловіка, який переходив дорогу по нерегульованомупішохідномупереході та не зупинившисьзалишивмісцепригоди. Внаслідокнаїздупішохода з закритою черепно-мозковою травмою, закритою травмою грудноїклітини, струсом головного мозку, переломом ребер доставлено до лікарні. Наразі за життячоловікаборютьсялікарі, вінзнаходиться у тяжкому стані.

Столична ДАІ звертається до учасниківдорожньогоруху з проханнямнадаватибудь-якуінформацію з приводу ДТП на телефон черговоїчастини ДАІ Києва 483-70-64.

11 листопада, в Дарницькому районі, невідомі особи викрали автомобіль «БМВ Х6». Позашляховик було викрадено уночі з вулиці Урлівської,23.Прийнято міри розшуку.

ДАІ інформує, що в столиці з початку року зареєстровано 1238 незаконних заволодінь транспортними засобами, з них 958 скоєні на території Києва. Звертаємо вашу увагу на те, що останнім часом зросла кількість угонів престижних марок. Найулюбленішими моделями автівок у нинішньому році у зловмисників були «Toyota», «LandRover», «Mitsubishi» та «BMW». Як правило, автовласники лишалися своїх транспортних засобів вночі. Саме у цей час доби зареєстровано 80% викрадень.

Минулої доби, у Святошинському районі, інспектори ДАІ виявили раніше викрадений автомобіль «ВАЗ-2105». Транспортний засіб було викрадено на території Київської області, м. Ірпінь, у вересні 2014 року. Крім того, у Шевченківському районі, виявлено автомобіль «HYUNDAISANTAFE», що значився у розшуку

УДАІ м. Києва

You may also like...