На рахунки підприємств «конвертаційного центру» в 17 банках накладено арешт

Працівники Департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України викрили учасників міжрегіональної злочинної групи, які протягом 2013-2014 років придбали та створили на території чотирьох областей нашої держави 75 підприємств з ознаками фіктивності.

За допомогою вказаних фірм зловмисники здійснювали конвертацію безготівкових грошових коштів у готівку, виводили кошти підприємств реального сектору економіки в тіньовий обіг. За попередніми даними загальний обіг коштів на рахунках «конвертаційного центру» склав понад 700 млн.грн.

Як повідомив начальник Департаменту ДСБЕЗ МВС України Василь Пісний, днями працівниками служби спільно зі слідчими Головного слідчого управління в рамках кримінального провадження проведено 14 санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях, банківських установах та за місцем мешкання учасників злочинної групи.

У ході обшуків вилучено фінансово-господарські документи, комп’ютерну техніку, печатки та установчі документи фіктивних підприємств, а також грошові кошти у сумі понад 1 млн. грн.

У 17 банківських установах Києва, Дніпропетровська та Харкова накладено арешт на рахунки зазначених підприємств.
За фактом легалізації грошових коштів групою осіб на території Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Київської областей відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.209 (Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч.2 ст.205 (Фіктивне підприємництво) КК України. Зловмисникам загрожує покарання до 12 років позбавлення волі.

Розслідування триває.

Прес-служба Департаменту ДСБЕЗ МВС України
 

You may also like...