Затримано чергового учасника терористичної організації «ДНР» уродженця м. Макіївки

Як повідомив начальник управління прокуратури області Олег Халін, прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим відділом УСБУ в області за фактом участі в діяльності терористичної організації «Донецька народна республіка» уродженця м. Макіївки Донецької області 1994 року народження.

 Встановлено, що даний громадянин у період березня-травня 2014 року брав участь у діяльності «ДНР», штаб якого розташований у м. Донецьку, проходив тренування у підготовчому таборі вказаного незаконного підрозділу з метою подальшої охорони правопорядку у м. Донецьку та у січні 2015 року придбав у зоні проведення АТО та незаконно зберігав бойову гранату типу Ф-1 із запалом до неї.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у діяльності терористичної організації) та ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Досудове розслідування перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

 Прес-служба прокуратури області 

You may also like...