Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 04.02.2015

 У столиці 3 лютого інспектори ДАІ виявили 251 порушення правил дорожнього руху. 

За добу, інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 90 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, правил зупинки і стоянки – 15, без необхідних документів за кермо сіли 10 водіїв. Крім того, за керування транспортними засобами напідпитку інспектори ДАІ відсторонили від керма 24 водія. Також, інспектори ДАІ за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнули 19 керманичів та виявили 21 пішохода-порушника.

У вівторок в столиці зареєстровано 3 ДТП (2 наїзди на пішоходів), в яких четверо людей отримали травми.

За інформацією Гідрометцентру України, в столиці 5 лютого очікуються опади у вигляді мокрого снігу, місцями можлива ожеледиця. Зважайте на погодні умови, збільшуйте дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду, рухайтесь з включеним ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), відмовтесь від ризикованих маневрувань. При зупинці включайте аварійну світлову сигналізацію. А пішоходам радимо мати на одязі світловідбиваючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на проїжджій частині. Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей.

У Києві, 3 лютого, невідомі особи скоїли три незаконних заволодіння транспортними засобами. Так, одразу два автомобілі було викрадено у Шевченківському районі, з вулиці Блюхара – а/м «ВАЗ 2170», н.з. АА8546НА, 2008 р.в., червоного кольору та з вулиці Олени Теліги – «ВАЗ 21053», н.з. 11378КЕ, 1997 р.в., білого кольору. Також у Голосіївському районі, з вулиці Китаївської, викрадено а/м «ЗАЗ TF698K», н.з. ВВ7661СН, 2012 р.в., білого кольору. Прийняті міри розшуку.

Столична Державтоінспекція нагадує! Найбільш ефективними засобами проти угону є механічні замки, що блокують коробку передач, кермо і педалі, а також саморобні індивідуальні «секрети»: наприклад, тумблер, що відключає електроживлення, або пристрій, блокуючий подачу палива. Головне, щоб протиугінний пристрій був нестандартним, та ним не забували користуватися. У разі угону автомобіля без зволікань потрібно звертатися в міліцію. Практика показує: чим швидше правоохоронці дізнаються про злочин, тим більше шансів по гарячих слідах затримати зловмисників.

Минулої доби, інспектори ДАІ у Дарницькому районі затримали чоловіка, який перебував у розшуку як громадський відповідач. Правопорушника доставлено до райуправління міліції.

Столична ДАІ звертається до учасників дорожнього руху з проханням надавати інформацію на телефон чергової частини ДАІ Києва 483-70-64 у випадках виникнення конфліктних ситуацій на дорозі, а також у всіх випадках, коли ДАІ може надати допомогу.

УДАІ в м. Києві

You may also like...