У Дніпропетровську за скоєння ДТП у нетверезому стані засуджено колишнього правоохоронця

Вироком Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська за скоєння дорожньо-транспортної пригоди засуджено колишнього начальника відділення ДАІ м. Дніпропетровська (ч. 2 ст. 286 КК України).

 Встановлено, що 8 липня 2014 року близько 19.00 колишній співробітник міліції, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння за кермом автомобіля, порушив вимоги Правил безпеки дорожнього руху, допустивши зіткнення з автомобілем, що рухався у попутному напрямку. Після цього, автомобіль під керуванням екс-правоохоронця виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив лобове зіткнення ще з одним автомобілем. Внаслідок ДТП водій цього автомобіля отримав тяжкі тілесні ушкодження.

У судовому засіданні вказана особа вину у вчиненні злочину визнала повністю, щиро розкаялася та частково відшкодувала потерпілому спричинену шкоду.

Суд погодився з позицією державного обвинувачення та призначив підсудному покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з застосуванням додаткового покарання у вигляді позбавлення права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Окрім цього, засуджений повинен сплатити моральну шкоду постраждалому на суму 400 тис грн. 

Прес-служба прокуратури Дніпропетровської області

You may also like...