Викрито директора деревообробного цеху, який налагодив поставку контрафактних цигарок за кордон

В одному з районних центрів Чернівецької області викрито директора деревообробного цеха, який налагодив канал контрабанди незаконно виготовлених сигарет з України до Румунії.

Підприємець організував виробництво дощок з вмонтованими схованками. В подальшому в них «заправлялися» контрафактні тютюнові вироби без акцизних марок встановленого зразка та незаконно переправлялися до Румунії.

Чергову таку «поставку» зупинили правоохоронці на Буковині. У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники УДСБЕЗ УМВС України в Чернівецькій області встановили, що вказаний підприємець разом з іншими довіреними особами збирається переправити понад 33 м. куб. «заправлених» пиломатеріалів, на які вже виписав фіктивні документи та надав їх для митного оформлення.

Під контролем оперативників автомобіль з «вантажем» успішно пройшов митний пост, був опломбований та з усіма супровідними документами для експорту продукції намагався перетнути кордон.

Проте, зробити зловмисникам цього не вдалося. Автівку затримали міліціонери. Під час переогляду вантажу безпосередньо в пиломатеріалах було виявлено 45200 пачок цигарок різних марок, які були замасковані та при візуальному обстеженні не проглядалися. Вказані тютюнові вироби вилучені, транспортний засіб визнано речовим доказом.

Наразі слідчі дії тривають в рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 364 КК України та встановлюються особи усіх причетних до цієї злочинної оборудки.

Прес-служба Департаменту ДСБЕЗ МВС України

You may also like...