Информация ГАИ о происшествиях на дорогах столицы на 03.06.2015

У столиці, 2 червня, працівники ДАІ виявили 359 порушень правил дорожнього руху.

Інспектори ДАІ до відповідальності притягнули 78 водіїв, які не дотримувались вимог дорожніх знаків та розмітки, 20 – за порушення правил зупинки та стоянки, 3 – правил проїзду перехресть. Крім того, інспектори ДАІ відсторонили від керма 27 водіїв за керування транспортними засобами напідпитку, а з початку року – 4177 керманичів. Також, за порушення правил проїзду пішохідних переходів до відповідальності притягнуто 46 водіїв та виявлено 66 пішоходів-порушників.

Державтоінспекція нагадує, що в столиці з 5 травня тривають цільові заходи під умовною назвою «Номерний знак». У місті, щодня інспектори ДАІ виявляють водіїв, які порушують правила експлуатації транспортних засобів. Так, за минулу добу до відповідальності притягнено 25 водіїв. З початку цільових заходів на водіїв – порушників, складено 736 протоколів про адміністративне правопорушення.
Державтоінспекція нагадує, що згідно законодавства України, за вказані порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 грн (ч.6. ст. 121 КУпАП).

Огляд ДТП в столиці

У Києві, 2 червня, зареєстровано 3 дорожньо-транспортні пригоди, в яких одна особа загинула та троє людей отримали травми. Серед травмованих велосипедист.

Автопригода, в якій травми отримав 47-річний велосипедист, сталася у Дарницькому районі. 2 червня, о 8 ранку, на перехресті вулиць Волго-Донська – Російська, 34-річний водій керуючи автомобілем «Toyota Yaris», допустив наїзд на чоловіка, який керував велосипедом.
Внаслідок наїзду велосипедиста із закритою травмою грудної клітини та переломом лівої руки доставлено до лікарні.

Водії, зверніть увагу! Тривають літні шкільні канікули. Діти більше часу проводять на вулиці і зазвичай, знаходяться без нагляду дорослих. Одже,будьте уважні при проїзді пішохідних переходів, заздалегідь знижуйте швидкість, не об’їжджайте транспорт, який зупинився перед «зеброю», зупиніться і пропустіть людей, які переходять дорогу.

В столиці за добу зареєстровано шість незаконних заволодінь транспортних засобів, зокрема три авто у Шевченківському районі.
У вівторок, у Києві правоохоронці зареєстрували шість крадіжок автотранспорта. Державтоінспекція вже не раз звертала увагу автовласників на те, що в столиці вдвічі, у порівнянні з минулим роком, збільшились випадки незаконних заволодінь транспортними засобами. Увагу автокрадіїв, перш за все, привертають транспортні засоби, які необладнані надійними протиугінними системами безпеки, залишені неподалік будинків та неосвітлених місцях.

Вчора, у Шевченківському районі, викрадено відразу три автомобіля: з вулиці Льва Толстого – «JEEP GRAND CHEROKEE», н.з. ВВ5164СК, 1994 р.в., сірого кольору; вулиці Дягтярівської – «SKODA OCTAVIA ELEGANCE», н.з. АІ3556СН, 2001 р.в., зеленого кольору; з проспекту Перемоги – «MERCEDES-BENZ E 220», н.з. АА4464МХ, 1994 р.в., чорного кольору. Також, два незаконних заволодіння зареєстровано у Деснянському районі – з вулиці Радунської викрадена чорна «SKODA SUPERB», н.з. АА9947КР, 2008 р.в., , а з вулиці Мілютенка – «OPEL VIVARO», н.з. АВ2199АХ, 2008 р.в., синього кольору. А у Святошинському районі, з вулиці Булгакова, «DAEWOO-FSO LANOS TF69Y», н.з. АМ0295АХ, 2008 р.в., чорного кольору. Прийнято міри розшуку.

Запам’ятайте! Якщо у вас викрали транспортний засіб необхідно негайно зателефонувати за номером «102» і повідомити про це, вказавши державний номер, марку, колір, особливі ознаки та номери агрегатів. Своєчасне звернення до міліції збільшує шанси його знайти.

Вчора, інспекторами столичної ДАІ виявлено п’ять автомобілів: «ГАЗ 2705», «FIAT FIORINO», «FIAT TEMPRA», «SUBARU FORESTER», «RENAULT KANGOO», що знаходились у розшуку.

Крім того, у Шевченківському районі інспектори полку ДПС ДАІ затримали водія мотоцикла «YAMAHA YZF R1». За попередніми даними, чоловік надав для перевірки документи з ознаками підробки. Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу вилучено, а водія для з’ясування всіх обставин доставлено до райуправління міліції.

ДО УВАГИ ВОДІЇВ! ФУТБОЛЬНИЙ МАТЧ. ДАІ ПРОСИТЬ ВОДІЇВ НЕ ПАРКУВАТИ ТРАНСПОРТ З ПОРУШЕННЯМ ПДР
Столична Державтоінспекція інформує, що 4 червня о 21 годині на НСК "Олімпійський" відбудеться футбольний матч, фінал кубку України між командами ФК «Дінамо»(Київ) – ФК «Шахтар» (Донецьк).

З метою забезпечення безпеки дорожнього руху транспорту та пішоходів, зокрема вільного пересування вболівальників до НСК «Олімпійський», Державтоінспекція звертається до водіїв з проханням не залишати транспорт з порушенням правил, а також з 8 години ранку не паркувати автотранспорт на проїзній частині прилеглій до НСК «Олімпійський», а також тротуарах вулиць Фізкультури, Велика Васильківська, Шота Руставелі та Еспланадній.

Державтоінспекція радить і водіям і пішоходам бути обачними, неухильно дотримуватись сигналів регулювальників, вимог дорожніх знаків, і передусім тимчасово встановлених.

УДАІ м. Київ

You may also like...