Суд задовольнив клопотання військової прокуратури щодо взяття під варту податківця-«хабарника»

Печерський районний суд м. Києва задовольнив клопотання військової прокуратури Центрального регіону України щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою начальника управління Державної податкової інспекції одного з районів Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області, а також посередника, який передавав йому неправомірну вигоду.

Разом з тим суд, відповідно до вимог ст. 183 КПК України, визначив розмір застави у 97 440 гривень для податківця та 85 260 гривень для спільника.

Окрім того, суд задовольнив клопотання військової прокуратури про відсторонення від посади згадуваної службової особи.

Нагадаємо, працівниками військової прокуратури Центрального регіону України спільно із співробітниками Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в м. Києві під час передачі неправомірної вигоди у сумі 36 тисяч гривень затримано начальника управління Державної податкової інспекції одного з районів Головного управління Державної фіскальної служби у Київській області, а також особу, яка була посередником у передачі неправомірної вигоди. Раніше була зафіксована передача «хабара» в сумі 8 тисяч гривень, тобто всього задокументовано передачу неправомірної вигоди в сумі 44 тисячі гривень.

Указана службова особа під час перевірки поданих до управління Державної податкової інспекції документів висунула незаконну вимогу представнику комерційного підприємства передати йому через посередника неправомірну вигоду в сумі 8 тис грн, за не створення перешкод у реєстрації товариства з обмеженою відповідальністю, як платника податку на додану вартість, а також 36 тис грн за аналогічну реєстрацію ще щодо трьох суб’єктів господарювання.

Винним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, або за попередньою змовою групою осіб, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією).

Досудове розслідування триває. 

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...