В Одеській області затримано на хабарі двох керівників управління рибоохорони (фото)

Співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою затримали в Одеській області на хабарі двох посадовців Західно-Чорноморського басейнового управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства.

Один з керівників обласного управління та керівник територіального підрозділу організували корупційну схему систематичного отримання хабарів з фізичних та юридичних осіб, які займаються промисловим виловом риби та морепродуктів на території Одеської області.

Гранаты

Щотижневий "улов" посадовців становив понад 100 тисяч гривень. Для "відмивання" корупційних грошей чиновники використовували "кишеньковий" благодійний фонд.

взятка

Службовця з обласного управління правоохоронці затримали в Одесі під час отримання ним частини хабара у сумі 42 тисячі гривень. Другого зловмисника співробітники спецслужби "взяли" у Білгород-Дністровському на хабарі в сім тисяч гривень. Загалом з початку робочого дня чиновник встиг отримати від рибалок ще 30 тисяч.

Під час проведення обшуків у затриманих також вилучено чотири гранати Ф-1 та РГО, дві толові шашки вагою по 0,2 кілограма, декілька електродетонаторів, спеціальні технічні засоби отримання інформації: сім камер та шість радіомікрофонів.

Посадовці затримані в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності інших чиновників, задіяних у корупційній схемі. // Прес-центр СБ України

 

 

 

 

You may also like...