Будівельне підприємство у Хмельницькому перешкодило виконанню судових рішень на 4 млн. грн.

Хмельницькою місцевою прокуратурою зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 382 КК України стосовно умисного перешкоджання виконанню рішень судів, що набрали законної сили, службовими особами одного з колективних підприємств (КП) обласного центру.

Встановлено, що на виконанні у міськвідділі державної виконавчої служби перебуває низка проваджень за рішеннями судів, прийнятих за результатами розгляду позовів прокуратури, державної податкової інспекції та управління Пенсійного фонду у м.Хмельницькому про стягнення з будівельного підприємства близько 3,5 млн. грн. податкового боргу та пенсійних виплат, а також майже півмільйона гривень, заборгованих міській раді на розвиток інфраструктури міста.

З цією метою держвиконавцем накладено арешт на кошти КП, які містяться на його рахунках у банківських установах. Достовірно знаючи про це, службові особи підприємства умисно відкрили нові банківські рахунки, аби уникнути виконанню зазначених рішень судів.
Досудове розслідування кримінального провадження за вказаним фактом доручено Хмельницькому відділу поліції.

 

Довідково: ч.2 ст. 382 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 750 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до 5 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

 

You may also like...