На Луганщині за одержання хабара «на гарячому» затримано директора навчального закладу

Старобільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом вимагання неправомірної вигоди службовою особою, внесеного до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднане з вимаганням).

Досудовим розслідуванням установлено, що директор одного з навчальних закладів Старобільського району вимагав неправомірну вигоду за успішне проходження навчання та складання заліків.

У ході проведення слідчих дій Старобільскою місцевою прокуратурою спільно з працівниками Служби безпеки України викрито та задокументовано факт вимагання і отримання службовою особою неправомірної вигоди у сумі майже 4,5 тисячі гривень.

Керівника закладу затримано в порядку ст. 208 КПК України (затримання уповноваженою службовою особою).

На даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та обрання запобіжного заходу затриманому.

Досудове розслідування триває, проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Старобільської місцевої прокуратури)

You may also like...