На Львівщині шахрайки «зняли порчу» жінці, забравши золоті прикраси

Працівники Червоноградського відділу поліції на Львівщині встановлюють особи зловмисниць, котрі у шахрайський спосіб заволоділи ювелірними виробами 28-річної місцевої мешканки.

Про це 28 березня передає відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Потерпіла повідомила, що до неї на вулиці підійшли дві незнайомі жінки віком близько 40 років. Вони почали запевняти, що на її родину накладене прокляття, для зняття якого необхідно «очистити» золоті речі, які є в помешканні. Шахрайки настільки задурили голову своїй жертві, що вона винесла з квартири коштовності і передала їм.

За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання включно до обмеження волі на строк до трьох років. На даний час правоохоронці встановлюють обставини події та особи зловмисниць.

Як зазначають у поліції, такі випадки не поодинокі. Тому правоохоронці застерігають громадян та просять дослухатися до порад, що допоможуть уникнути неприємностей.

«Не контактуйте з незнайомцями, які намагаються у будь-який спосіб привернути вашу увагу чи зупинити вас. Не бійтеся видатись неввічливими. Побачивши групу жінок, які чіпляються до перехожих з пропозиціями поворожити чи зняти наврочення, краще перейдіть на інший бік вулиці.

У жодному разі не впускайте таких людей до свого помешкання. Не відповідайте на їх запитання, не дозволяйте скорочувати між вами дистанцію чи торкатись вас. Не дивіться їм в очі, оскільки багато хто із «ворожок» має гіпнотичні здібності. Якщо ви стали жертвою шахраїв, одразу ж звертайтесь до найближчого поліцейського підрозділу або телефонуйте на «102»«, – наголошують у поліції. // zik.ua

You may also like...