Найбільш резонансні злочини та події на Одещині за 28.03.2016

Упродовж минулої доби до Єдиного реєстру досудових розслідувань підрозділами Національної поліції Одещини було внесено 62 заяви та повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події.

До Березівського відділення поліції надійшло телефонне повідомлення від жителя с. Новоселівка, 1989 р.н., про те, що за місцем мешкання він виявив труп свого батька, 1964 р.н. В ході проведення перевірки встановлено, що між родичами виникла сварка на ґрунті неприязних відносин. Під час сварки син наніс батькові удар тарілкою по голові, чим спричинив різану рану голови, внаслідок чого останній помер. За даним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене ч.2 ст.121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Працівниками Комінтернівського відділу поліції викрито 42-річного мешканця с. Петрівка, який у односельчанина скоїв крадіжку банківської картки та зняв з неї гроші в сумі 1500 грн. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України. Правопорушнику загрожує кримінальна відповідальність у вигляді штрафу, громадських чи виправних робіт, арешту, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Працівниками Комінтернівського відділу поліції встановлено та отримано правдиві свідчення від 46-річного мешканця Комінтернівського району. Встановлено, що він, скориставшись відсутністю односельчанина за місцем мешкання, скоїв крадіжку шестиметрових металевих заготівок. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 (крадіжка) КК України.

До Приморського відділу поліції звернувся 30-річний адміністратор продуктового магазину з заявою про те, що невідома особа таємно скоїла крадіжку засобів особистої гігієни. Сума збитку становить 270 грн. Вжитими заходами у вчинені кримінального правопорушення було викрито 24-річного жителя Чорноморська, який надав правдиві свідчення у скоєні крадіжки.

До Портофранківського відділення поліції звернулася 42-річна одеситка щодо вжиття заходів до невідомої особи, яка в маршрутному таксі таємно викрала гаманець з грошовими коштами в сумі 300 гривень. Вжитими заходами у вчинені кримінального правопорушення було викрито 30-річного одесита, який надав правдиві свідчення у скоєні крадіжки.

До чергової частини Хмельницького відділу поліції звернувся 43-річний одесит із заявою про те, що невстановлена особа, перебуваючи на території СТО, вкрала інструменти з боксу. За даним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст.185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. В ході відпрацювання даного повідомлення були допитані свідки та ймовірні очевидці події. Вжитими заходами поліцейські у вчиненні вказаного правопорушення викрили 37-річного одесита, який зізнався у викраденні домкрату з пневматичним приводом та набору подовжених ударних головок на суму 15 000 грн. Вживаються заходи щодо встановлення місцезнаходження викрадених речей.

Поліцейськими Малиновського відділу поліції викрито 20-річну одеситку, яка, перебуваючи за місцем мешкання 39-річної одеситки, таємно викрала чотири пари навушників, кольє медичного сплаву, дві пари жіночих штанів, дві чоловічі футболки, лак для нігтів в кількості трьох штук, тіні для очей та грошові кошти в розмірі 2500 гривень, які належать власниці оселі. Від зловмисниці отримані правдиві зізнання. Жінку відпущено під письмове зобов’язання. Відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Проводиться досудове розслідування.

До чергової частини Малиновського відділу поліції надійшла заява одеситки про те, що у лютому 2016 року невстановлена особа під виглядом працівника комунального підприємства, в одному з кафе-барів міста, шляхом обману, заволоділа грошовими коштами в сумі 660 гривень. Вжитими заходами у вчиненні вказаного правопорушення поліцейські викрили 36-річну одеситку, від якої надійшли правдиві свідчення щодо скоєння даного правопорушення. За даним фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

До Ізмаїльського відділу поліції із заявою звернулась пенсіонерка, яка повідомила, що в під’їзді будинку на неї напав невідомий та вихопив з рук гаманець з грошима в сумі 583 гривні. Вжитими заходами викрито неповнолітнього жителя міста. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

ВК ГУНП в Одеській області

You may also like...