На Луганщині судитимуть директора будівельної компанії, який привласнив бюджетні кошти

Новоайдарським відділом Сєвєродонецької місцевої прокуратури до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора будівельної компанії за скоєння кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364-1 КК України (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, яке спричинило тяжкі наслідки), ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки).

Досудовим розслідуванням установлено, що у жовтні 2015 року директор одного з підприємств області уклав договір будівельного підряду по виконанню капітального ремонту центру первинної медико-санітарної допомоги. Надалі, по факту виконання частини ремонтних робіт, обвинувачений склав офіційні документи, в які, наряду з виконаними роботами, вніс завідомо неправдиві відомості про фактично не виконані роботи та про їх вартість.

Згідно з підробленим документом на рахунок підприємця було перераховано грошові кошти, у тому числі за роботи, які фактично виконані не були.

Злочинними діями державі заподіяно матеріальну шкоду у розмірі майже 200 тис грн, які в ході досудового розслідування відшкодовані вказаною особою у повному обсязі.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364-1 КК України передбачає покарання у вигляді штрафу від чотирьохсот до дев’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або позбавлення волі на строк від трьох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; санкція ч. 2 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Новоайдарського відділу
Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

You may also like...