Прокуратура наполягає на реальних покараннях для військовослужбовців за ухилення від служби

Військова прокуратура продовжує наполягати на реальних покараннях для військовослужбовців за ухилення від військової служби

Військова прокуратура Південного регіону України продовжує відстоювати у судах свою принципову позицію щодо необхідності реального покарання тих військовослужбовців, які у складний для нашої країни час відмовились нести обов’язки військової служби.

Так, апеляційним судом Херсонської області підтримано позицію військового прокурора Херсонського гарнізону Південного регіону України та залишено в силі рішення суду першої інстанції, яким солдата однієї з військових частин на Херсонщині засуджено до реального покарання у виді 3 років 6 місяців позбавлення волі.

Зазначений 42-річний військовослужбовець, призваний до лав Збройних Сил України за мобілізацією, раніше судимий за крадіжку, визнаний винним у тому, що він, в умовах особливого періоду, самовільно, без поважних причин, у серпні 2015 року залишив територію військової частини і продовжував ухилятися від проходження військової служби понад 3 місяці.

«Вільний» від служби час солдат проводив за місцем свого проживання.

Державне обвинувачення в суді у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 4 ст. 407 КК України підтримувала військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

You may also like...