Одного з керівників митного поста «Лисичанськ» ДФС України у Луганській області затримано на хабарі

У вівторок, 16 серпня 2016 року, слідчими прокуратури Луганської області спільно зі співробітниками Управління Служби безпеки України в Луганській області та Управління захисту економіки в Луганській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України при одержанні неправомірної вигоди затримано на «гарячому» одного з керівників митного поста «Лисичанськ» ДФС України у Луганській області.

Установлено, що вказаний посадовець, займаючи відповідальне становище, систематично вимагав та отримував від приватного підприємця неправомірну вигоду за видачу свідоцтв про допущення дорожнього транспортного засобу до перевезення вантажів під митними печатками і пломбами.

Під час реалізації другого етапу негласних слідчих (розшукових) дій посадовець одержав від вказаного приватного підприємця неправомірну вигоду у розмірі 3 600 гривень, після чого його затримано у порядку ст. 208 КПК України.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди).

Наразі проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, під час яких вилучено предмет хабара, призначено комплекс криміналістичних експертиз, проводяться обшуки службових приміщень та за місцем мешкання посадовців з метою встановлення інших фактів отримання неправомірної вигоди співробітниками митниці.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу стосовно підозрюваного у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури області.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...