Направлено до суду обвинувальний акт стосовно бухгалтера в/ч за незаконну виплату премій

За результатами досудового розслідування військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України направлено до суду обвинувальний акт щодо військовослужбовця військової служби за контрактом – начальника фінансово-економічної служби військової частини, який підробив платіжні доручення на виплату незаконної премії військовослужбовцям цієї частини.

Наприкінці 2015 року до вказаного підрозділу надійшло доручення від Міністра оборони України, яким командирам військової частини дозволялось за підсумками року заохотити грошовою премією кращих військовослужбовців в межах фонду грошового забезпечення частини.

Утім, на рахунках загального фонду не залишилось коштів для такої виплати. У зв’язку з цим, капітан на початку 2016 року підробив платіжні доручення та подав їх до Переяслав-Хмельницького управління Державної казначейської служби Київської області, як наслідок державі завдано збитків на понад 1,5 млн гривень.

У ході досудового розслідування кримінального провадження забезпечено відшкодування завданих державі збитків на суму 1,2 млн гривень.

Військовослужбовець обвинувачується за ч. 1 ст. 366 та ч. 1 ст. 426-1 КК України – підроблення офіційних документів та перевищення військовою службовою особою наданих йому службових повноважень, що заподіяло істотну шкоду державі.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

You may also like...