На Кіровоградщині припинено незаконну оренду приміщення школи

Прокуратура області у судовому порядку зобов’язала дирекцію «Укрпошти» звільнити незаконно орендоване приміщення навчального закладу – Мошоринської загальноосвітньої школи Знам’янського району.

Так, між відділом освіти Знам’янської райдержадміністрації та Кіровоградською дирекцією «Укрпошти» було укладено договір оренди нежитлового приміщення навчального закладу площею 35 кв м строком на 5 років.

Проте, відповідно до норм чинного законодавства, об’єкти освіти і науки, що фінансуються з бюджету, а також підрозділи, технологічно пов’язані з навчально-виховним процесом, не підлягають приватизації, перепрофілюванню або використанню не за цільовим призначенням.

З метою поновлення законності ювенальний прокурор звернувся до суду з позовом, який наразі задоволено. Незаконний договір оренди розірвано, орендаря зобов’язано звільнити незаконно займане приміщення та передати його балансоутримувачу.

Органами прокуратури області продовжується системна та послідовна представницька діяльність, спрямована на звільнення незаконно орендованих приватними структурами приміщень навчальних закладів області.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області

You may also like...