На посту ДПС у Слов’янську виявили два автомобілі, викрадені бойовиками два роки тому

За допомогою системи відеоконтролю «Рубіж» слов’янським правоохоронцям впродовж доби вдалося виявити два автомобілі, що були викрадені учасниками незаконних збройних формувань на території Горлівки і Бахмута та перебували в розшуку.

Близько місяця тому біля Слов’янська був відновлений стаціонарний пост, на якому несуть службу працівники поліції, які відповідають за безпеку дорожнього руху, та запрацювала система відеоконтролю «Рубіж», що дозволяє відстежувати викрадені машини. Її база даних містить близько 400 тисяч номерних знаків автотранспорту, і в разі «спрацьовування» на комп’ютер надходить інформація про дані власника, правопорушення та правоохоронний орган, що ініціював розшук.

ДПС

 

Спеціальна техніка, встановлена за розпорядженням начальника поліції Донеччини В’ячеслава Аброськіна, дозволяє контролювати в’їзд і виїзд транспорту в області, визначає викрадені автомобілі, а також допомагає виявляти учасників незаконних збройних формувань, перешкоджає вивозу з регіону зброї і боєприпасів.

ДПС

 

Система «Рубіж» доводить свою ефективність – з її допомогою правоохоронцями вже було виявлено три автомобілі, що числились в угоні, при цьому два з них – протягом останньої доби. Згідно з даними розшукової бази, «Хюндай Акцент» був угнаний бойовиками навесні 2014 року на одному з підприємств Артемівська (нинішнього Бахмута), а «Деу Леганза» – викрадений у той же час у жителя Горлівки. Обидві машини було доставлено до Слов’янського відділу поліції для подальшої перевірки.

 

 

Відділ Управління превентивної діяльності
(за матеріалами Слов’янського відділу
поліції Донецької області)

 

You may also like...