Гловного спеціаліста з питань юрзабезпечення райради покарано за корупційні правопорушення

Прокуратурою Луганської області забезпечено участь у розгляді апеляційної скарги на постанову суду першої інстанції, якою визнано винним та притягнуто до адміністративної відповідальності головного спеціаліста з питань юридичного забезпечення однієї з районних рад області за допущення ним конфлікту інтересів під час виконання службових повноважень та порушення обмежень щодо зайняття іншою оплачуваною діяльністю.

Апеляційний суд Луганської області визнав доводи прокуратури обґрунтованими, а заявнику відмовив у задоволенні апеляційної скарги, залишивши у силі постанову суду першої інстанції про притягнення посадовця до відповідальності за порушення антикорупційного законодавства.

Встановлено, що посадовець, будучи одночасно уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції в апараті районної ради, неодноразово за грошову винагороду здійснював представництво інтересів громадян в суді у цивільних справах про визнання права власності на нерухоме майно, відповідачами у яких були органи місцевого самоврядування та державної влади району.

Разом з тим, приховуючи від керівництва районної ради факти участі у робочий час у судових засіданнях, не пов’язаних із виконанням посадових обов’язків, отримував заробітну плату за фактично невідпрацьований час.

Такими діями головний спеціаліст порушив вимоги Закону України «Про запобігання корупції», оскільки не вжив заходів щодо врегулювання реального конфлікту інтересів при виконанні своїх службових повноважень та займався іншою оплачуваною діяльністю.

Відповідно до ч. 1 ст. 172-4, ч. 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, вказану посадову особу притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу в розмірі 5 100 грн з конфіскацією отриманої винагороди в розмірі 5500 гривень.

Прес-служба прокуратури Луганської області

 

You may also like...