У Польщі спіймали кремлівського шпигуна

Поліція Польщі затримала офіцера резерву, який підозрюється в шпигунстві на користь Росії.

Як повідомляє РІА з посиланням на службу військової контррозвідки Польщі, підозрюваному, ім’я якого Петро Цапала, пред’явлено звинувачення за статтею «збір або зберігання інформації з метою передачі іноземній розвідці або готовність діяти на користь іноземної розвідки проти Республіки Польща».

шпион

Операція із затримання, розроблена службою військової контррозвідки, проводилася разом з Агентством внутрішньої безпеки, військовою жандармерією, поліцією і прикордонною службою.

Цапалу оголосили в розшук наприкінці літа цього року. Повідомлялося, що офіцер раніше служив на першій базі транспортної авіації у Варшаві. За відомостями прокуратури, Військовий суд у Варшаві ухвалив заарештувати підозрюваного на три місяці.

Повідомляється, що у Цапали був доступ до бази даних, в тому числі з особистою інформацією про військовослужбовців і планами польотів винищувачів F-16. Під час обшуку в його квартирі знайшли докази того, що він викрав ці дані і зберігав на комп’ютері у вигляді «закодованих текстових документів».

За співпрацю з іноземною розвідкою закони Польщі передбачають до 10 років позбавлення волі, а за передачу інформації – до 15 років. // Експрес

You may also like...